Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları düzenlenen tören ile açıldı

Ciddi bir tasarruf geliri oluşturması ve bölge ekonomisini arttırması amacıyla Nallıhan ilçesinde önemli bir açılış gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara-İstanbul yeni Otoyolu ve Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treninin Nallıhan'dan geçeceğini açıkladı.

Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları düzenlenen tören ile açıldı

Ankara'nın merkeze uzak ilçelerinden olan fakat stratejik ve tarihi öneme sahip ilçesi Nallıhan'da Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindeki isimler ile birlikte açıldı. Yapılan çalışmanın Nallıhan ilçesine sağlayacağı katkıdan bahseden Bakan Uraloğlu, Nallıhan için müjde niteliği taşıyan 2 önemli haberi verdi.

PROJENİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Gerçekleştirilen açılışın detaylarını paylaşan Bakan Uraloğlu “1.278 metrelik çift tüplü Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli, 270 metre uzunluğundaki Nallıhan Köprüsü ve Bağlantı yolları ile birlikte projemizin toplam uzunluğu 5 km’ye ulaşıyor” ifadelerini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ayrıca proje ile zamandan 6,3 milyon TL, Akaryakıttan 3,3 milyon TL tasarruf edileceğini belirtti.

ÇEVRE DOSTU HİZMET VURGUSU

Bakan Uraloğlu'nun dikkat çektiği bir diğer önemli konuda çevre kirliliğini önlemeye yönelik projenin kazandırdığı olumlu etki oldu. Yapılan açıklamaya göre proje sayesinde karbon emisyonu 394 ton azaltılacak.

ANKARA'YA 22 ADET YOL PROJESİ AÇIKLAMASI

Söz konusu törende Ankara için yapılan ve devam eden yatırımlardan bahseden Bakan Uraloğlu “Ankara’da 31 milyar 360 milyon proje bedeliyle 22 adet karayolu projesinin yapım çalışmalarına devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Abdulkadir Uraloğlu Bu projeler arasında Nallıhan ilçesini ilgilendiren 3 yol projesi olduğunu ve içlerinden birisinin bugün açılış törenini gerçekleştirdiklerini söyledi.

NALLIHAN'A MÜJDELİ HABER BAKAN URALOĞLU'NDAN GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yapılan açılış töreninde Nallıhan için önemli gelişmeleri duyurdu. Bakan Uraloğlu Ankara ve İstanbul arasındaki yol süresini kısalmak ve iki şehrin etkileşimini arttırmak adına yapılması planlanan Ankara-İstanbul yeni Otoyolu ve Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni projelerinin Nallıhan ilçesinden geçeceğini söyledi. Bölge sakinleri de bu gelişmeyi sevinçle karşıladı.

SONRAKİ HABER