MSB'den Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103. yılına özel video

Dünya tarihinin en büyük zaferlerinden biri olarak tarihe geçen Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103. yılı büyük bir coşkuyla kutlanırken MSB bu kapsamda özel bir video yayımladı.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103'üncü yıl dönümü Ankara başta olmak üzere tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanırken, Milli Savunma Bakanlığı da bu coşkuya özel bir video klip yayımlayarak ortak oldu. MSB tarafından yayımlanan video kısa sürede büyük beğeni toplarken 22 gün 22 gece süren büyük savaşın detaylarına yer verildi.

MSB'DEN SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİNE ÖZEL VİDEO KLİP!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan video klibi paylaştı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz." sözleri anımsatıldı.

Paylaşımda, "Harp tarihinin en uzun meydan muharebesi olan, savunmadan taarruza geçişimizin sembolü haline gelen Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103'üncü yıl dönümünde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere büyük mücadele göstererek tarihimize şanlı bir zafer daha ekleyen kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bu sene büyük zaferin 103. yıl dönümü kutlanırken Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda hazırlanan özel video klip de yer aldı. Video tarihi arşivlerde yer alan özel görüntülerle süslenirken 22 gün 22 gece devam eden ve büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı muharebenin tüm detaylarına yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı