Mogan Gölü'ne biyolojik çeşitliliği artırmak için 150 bin yavru balık bırakıldı

Gölbaşı Belediyesi’nin desteğiyle temizlik konusunda ciddi bir aşama kaydedilen Mogan Gölü’ne biyolojik çeşitliliğinin artırılması için Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında 150 bin yavru balık bırakıldı

Mogan Gölü'ne biyolojik çeşitliliği artırmak için 150 bin yavru balık bırakıldı

Mogan Gölü’nün yüzeyinde olan atıklar, müsilaj ve yabani otlar Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi’nin ortak çalışması ile temizlendi. Göldeki canlı çeşitliliğinin artırılması için 150 bin yavru balık Mogan Gölü’ne bırakıldı.

Belediye personelinin su ürünlerinin gelecek nesillere bırakılabilmesi ve daha verimli kullanılabilmesi için bu çalışmaya tam destek verdi.

“BU TÜR ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİZ”

Mogan Gölü’nde yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Mogan Gölü, Gölbaşı’mızın en önemli doğal zenginliklerinden biridir. Bu gölün temiz ve sağlıklı bir ekosisteme sahip olması, hem ilçe halkı hem de ziyaretçilerimiz için büyük önem taşıyor. Mogan Gölü’nde gerçekleştirilen balıklandırma çalışmasıyla, gölün biyolojik çeşitliliğini arttırmayı ve ekolojik dengesini daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Gölümüzün eski güzelliğine kavuşması ve geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarılması için temizlik çalışmalarımız ve ekolojik projelerimiz devam edecek. İlçemize değer katacak bu tür çalışmaları sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

CANLI ÇEŞİTLİLİĞİNİN ARTIRILMASI AMAÇLANDI

arım ve Orman Bakanlığının ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Gölbaşı İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim edilen 150 bin yavru balık, Gölbaşı Belediyesi’nin desteğiyle, temizlik çalışmaları büyük oranda tamamlanan Mogan Gölü’ne biyolojik çeşitliliği arttırmak amacıyla bırakıldı.

Öte yandan yetkililer son dönemlerde gündem olan Mogan Gölü’nün eski haline dönmesi için temizlik çalışmalarına hız kazandıracaklarını ifade etti. Mogan Gölünü’nün temizlenmiş son hali ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER