Milyonlarca Ankaralının cüzdanında, çantasında o kart var ama kimse bu özelliğini bilmiyor!

Başkent Kart metroda, otobüste kullanıldığı kadar farklı kullanım alanları da olan bir kart sistemidir.

Milyonlarca Ankaralının cüzdanında, çantasında o kart var ama kimse bu özelliğini bilmiyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilerek Ankaralı vatandaşların kullanımına sunulan Başkent Kart sandığımızın aksine sadece ulaşım için değil daha pek çok şey için kullanılmaktadır. Diğer ulaşım kartları gibi sadece şehir içi özelliği olmayan Başkent Kart'ı tüm dünyada kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Başkent Kart metroda, otobüste kullanıldığı kadar farklı kullanım alanları da olan bir kart sistemidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Başkent Kart birçok Ankaralının bilmediği ama hayat kurtaran özelliklere sahiptir.

BAŞKENT KART HAYAT KURTARIYOR!

Ankara'da vatandaşların ulaşımı sağlamak için kullandığı Başkent Kart aynı zamanda dünyanın her yerinden alışveriş yapma imkanını sizlere sunmaktadır. Ankara’da kullanımı bir hayli yaygın olan kartın pos özelliği sahibi işyerlerinde geçerli olduğu bilinmektedir. Başkent Kart ile bunların yanı sıra daha pek çok işlem yapılabilmektedir.

Başkent Kart ile alışveriş ve pos cihazı harcamalarının yanı sıra yapılabilen diğer işlemleri sıralamak gerekirse şu şekilde yer almaktadır;

  • Fatura ödeme
  • Toplu taşıma araçlarının kullanımı
  • Başkent Kart ile yardım imkanları

BAŞKENT KART BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ankara ve ilçelerinde oldukça yaygın şekilde kullanılan Başkent Kart sahibi olmak isteyen kişiler detayları araştırmaya devam ederken Başkent Kart sahibi olmak isteyen kişiler de Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası A Blok’taki Başkent Kart bankosuna başvuruda bulunabilirler. Kartın 2023 yılı ücreti ise şu an 20 TL'dir.

Türkiye’nin her ilinde yer alan ve pos sistemi bulunan her markette Başkent Kart geçerlidir. Türkiye’deki tüm illerdeki pos sistemine sahip olan mağazalarda da Başkent Kart’ın geçerli olduğu söylenebilir. Yani Başkent Kart sahibi olan Ankaralı vatandaşlar, kırtasiye, kıyafet ve gıda gibi ürünleri kart aracılığı ile satın alabilirler.

SONRAKİ HABER