Milyonlarca Ankaralının bu cezadan haberi bile yok! EGO açıkladı ihlal eden 20 tam bilet tutarında ceza ödeyecek

Ankara'da yaşayan milyonlarca vatandaş her gün toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Ankara'da raylı sistemleri kullanan bireylerin uyması gereken kurallar bulunurken EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kuralların ihlali durumunda ceza ödeniyor.

Milyonlarca Ankaralının bu cezadan haberi bile yok! EGO açıkladı ihlal eden 20 tam bilet tutarında ceza ödeyecek

Milyonlarca Ankaralının bu cezadan haberi bile yok! EGO açıkladı ihlal eden 20 tam bilet tutarında ceza ödeyecek - Başkent Ankara, ulaşım ağı ile gelişmiş iller arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ankaray, Ankara Metro ve Başkentray raylı sistemleri dışında EGO, dolmuş ve özel halk otobüsleri ile milyonlarca vatandaşa her gün ulaşım hizmeti veriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında da uyulması gereken bazı kurallar bulunuyor.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi' ile yolcuların uyması gereken kurallar listeleniyor. Belirlenen kuralların ihlali halinde vatandaşlara cezai yaptırım uygulanıyor.

RAYLI SİSTEM KULLANANLARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR AÇIKLANDI

Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi ile Ankara'daki raylı sistemlerden toplu taşıma hizmetlerinden yararlanan yolcuların güvenli bir şekilde taşınması için yolcuların uymakla zorunlu oldukları kurallar belirlendi. Bu kurallara aykırı davrananlara uygulanacak cezai yaptırımlar da duyuruldu.

ekran-goruntusu-2023-08-14-153022.png

Ankaray ile Ankara Metrosu’nda görev yapan personelin yetkilerini kapsarken bu yönerge; 4736 sayılı kanun, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 27/11/1989 gün 318 ve 25/10/1993 gün 339 sayılı kararları ile Ankaray ve Ankara Metrosu’nun yapım ve işletme hakkının EGO’ya verilmesi kararlarına dayanılarak hazırlandı. Yönerge ile belirlenen kurallar kapsamında indirimli bilet hakkın bulunanlar için önemli bir açıklamaya yer verildi.

KURAL İHLALİNE TAM 200 TAM BİLET CEZASI ÖDENECEK

İndirimli bilet hakkı bulunan kişiler bu haklarını kanıtlayan belgelerini geçiş anında görevlilere göstermek zorunda oldukları bildirildi.screenshot-2.jpgGörevliler ve serbest kart taşıyan kişiler yetkililere görev kartlarını göstermeden istasyon turnikelerinden ücretli alana geçemeyecek. Aksi halde 200 tam bilet tutarı ceza makbuz karşılığı uygulanacak. Bu tatar da 15 liralık tam bilet ücreti hesaplandığında 3 bin liraya karşılık geliyor.

Haberankara.com özel haberidir, alınamaz ve kopyalanamaz.

SONRAKİ HABER