Milyonlarca Ankaralı bu yardımdan faydalanıyor! Hesaplara 3 bin TL destek sağlanıyor hemen yararlanın

Ülkemizdeki yardım programları kapsamında binlerce ihtiyaç sahibine gıdadan kırtasiyeye, giyimden ilaç desteğine kadar nakdi yardım sağlanıyor. Hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan ödemeler Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da yapılıyor.

Milyonlarca Ankaralı bu yardımdan faydalanıyor! Hesaplara 3 bin TL destek sağlanıyor hemen yararlanın

Milyonlarca Ankaralı bu yardımdan faydalanıyor! Hesaplara 3 bin TL destek sağlanıyor hemen yararlanın - Türkiye'de pek çok yardım programı kapsamında hasta, yaşlı, öğrenci, kalabalık ailelere nakdi destekler sağlanıyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere yönelik destekler devam ederken belirli şartlara hak sahiplerine ödenen bu destekler 2023 yılı ile birlikte devam ediyor. Hükümetin yanı sıra il ve ilçe belediyeleri de belirli şartlara bağlı olarak ailelere ekonomik destek sağlamaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından da verilen bu destekler devam ederken hesaplara yapılan 3 bin TL ödemenin detaylarını derledik.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımından ekmek yardımına kırtasiye yardımından süt yardımına kadar pek çok alanda yardım başvurularının alındığını belirtti.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLAYIN

ABB'DEN ANKARALILARA NAKDİ DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada, "Ankara il sınırları içinde yaşayan ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarından olan gıda ve temizlik malzemesi, yakacak, ekmek, eğitim (bot-kaban, çanta, kırtasiye) ihtiyaçlarını belirli bir süre karşılamak; toplumsal barışın ve yoksulluklardan kaynaklanan suçların ortadan kalkmasına destek olmak, mağdur durumdaki insanlarımıza zor şartlarda yaşam desteği vermek." ifadelerine yer verdi. Söz konusu açıklama ile Ankaralılara sosyal yaşam şartlarını sağlamaları, çocuk gelişimine destek vermenin önemine dikkat çekildi. ABB gıda kolisi, doğalgaz desteği, kırtasiye yardımı, kantin desteği gibi birçok alanda destekten yararlanabilmek için bazı şartların taşınması gerektiğine dikkati çekiyor.

ekran-goruntusu-2023-07-28-084945.png

ABB'nin internet sitesi üzerinden ''sosyalhizmetler.ankara.bel.tr'' bağlantısına giderek sosyal yardım başvuru formunu dolduran bireyler gerekli şartları sağlamaları halinde ABB'nin desteklerinden yaralanabiliyor. ABB yetkilileri tarafından ihtiyaç sahibi olduğunu teyit edilen ailelere sosyal yardım ödemeleri yapılırken Haber Ankara olarak ABB'nin gıda desteğine dair detayları derledik.

HESAPLARA 3 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYOR

Başkent Kart aracılığı ile sosyal yardımlar kişilere ulaştırılırken yardım ödemelerinin karta ne zaman yatırılacağı, yatırılacak olan yardım türüne bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Başkent Kartlara yatırılan gıda yardım ödemesi ise iki ayda bir olacak şekilde hesaplara ödeniyor.

ekran-goruntusu-2023-07-28-084936.png

İhtiyaç sahiplerinin hesaplarına gıda yardım parası almaya hak kazanan ailelere iki ayda bir 500 TL ödeme yapılıyor. Bu kapsamda hanelere aylık 250 TL gıda yardımı sunulurken bu ödeme yıllık 3 bin TL olarak hesaplara geçiyor. 2023 yılının sürecinde ise yardım ödeme miktarının artırılması bekleniyor.

Sosyal yardım başvuru formu içinTIKLAYIN

Sizlerde ABB'nin sunduğu gıda yardımında faydalanmak için;

ekran-goruntusu-2023-07-28-084818.png

Yukarıda belirtilen başvuru merkezlerine başvuru yapabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER