Milyonlarca Ankaralı belediyeden yardım alıyor! Haksız yardım alanlara kötü haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla örnek bir belediyecilik sergiliyor. Zorlu ekonomik şartlarda vatandaşlara destek olmayı sürdüren belediyeden önemli bir açıklama geldi.

Milyonlarca Ankaralı belediyeden yardım alıyor! Haksız yardım alanlara kötü haber

Milyonlarca Ankaralı belediyeden yardım alıyor! Haksız yardım alanlara kötü haber - Ülkemizde belediyelerin pek çok yardım programı bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de (ABB) birbirinden farklı yardımları Ankara halkına sunarken her ay 220 bin aile Başkent Kart aracılığıyla desteklerden faydalanıyor. Bununla birlikte Ankara'daki sosyal yardım merkezlerinin sayısı da 37 adete çıkarıldı.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

ABB, ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin çocuklarının eğitimini ve gelişimini önceleyen destekler veriyor. Özellikle okul çağında olan çocuklara kantin, büyüme çağında olan çocukların protein ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla da et ve süt desteğinde bulunuyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, her ay 220 bin aileye Başkent Kart aracılığıyla ulaşım, doğal gaz, et, süt, temel gıda, eğitim, ulaşım, kırtasiye ve kantin gibi birçok ihtiyacı konusunda destek oluyor.

ekran-goruntusu-2023-08-21-084353.png

''YOKSULLUK NESİLDEN NESİLE SÜRMESİN İSTİYORUZ''

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla dezavantajlı vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Dağıtım Koordinatörü Mine Hatun Güney, “Yoksulluk nesilden nesile sürmesin istiyoruz.'' diyerek ''Ankara’nın parasını Ankaralı esnafa teslim eden hem de bir elin verdiğini diğerine göstermeyen anlayış ile insan onuruna yakışır şekilde Başkent Kart sistemi ile yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-08-21-084346.png

Ancak bu yardımları haksız şekilde aldığı iddia edilen bir kesimde bulunuyor. Bazı vatandaşlar yardım aldıklarını bildikleri kişilerin bu yardımları haksız olarak aldıklarını iddia ederken ABB, bu konuya da çözüm getirdi.

HAKSIZ YARDIMLARIN ÖNÜNE KURUMLARLA YAPILAN İŞ BİRLİĞİ İLE GEÇİLİYOR

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardımlardan faydalanmak için başvuruda bulunan vatandaşların dosyalarını kurumlarla iş birliği yaparak incelediklerini belirtti. Hak temelli anlayış çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu Kadastro ve Nüfus Müdürlüğü üzerinden incelemeler sağlanarak düzenli aralıklarla kontrollerin yapıldığını bildirdi.

ekran-goruntusu-2023-08-21-084408.png

Başkentli vatandaşlar haksız yardım aldıklarını düşündükleri kişileri ise Başkent 153 Çağrı Merkezi ile iletişime geçerek bildirimde bulunabilecekleri kaydedildi. Sizlerde haksız yardım aldığını düşündüğünüz kişileri Başkent 153 Çağrı Merkezi ile iletişime geçerek bildirerek durumunun yeniden incelemeye alınmasını talep edebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER