Milli Güreşçi Taha Akgül Ankara'da coşkuyla karşılandı

Bu sene olimpiyatlarda beklentinin çok altında kalan Türk sporcular sadece 8 madalya alabilmişti. Bu madalyaları kazanan isimlerden birisi de ABB ASKİ Spor güreşçisi Taha Akgül olmuştu.

Milli Güreşçi Taha Akgül Ankara'da coşkuyla karşılandı

Türkiye'nin güreş tarihinin son dönemine damgasını vuran Taha Akgül son olarak 2024 Paris Olimpiyat oyunlarında yarışmıştı. Kariyerinde bir çok şampiyonluk bulunan Akgül bu sefer istediği sonuca ulaşamadı. Taha Akgül Paris 2024 Olimpiyat oyunlarında 3. olarak Bronz madalya kazandı.

"HAK ETMEDİĞİM BİR MAĞLUBİYET ALDIM"

Akgül 3.lük mücadelesinin ardından profesyonel spor kariyerine son noktayı koyduğunu duyurmuştu. Ülkenin yetiştirdiği en büyük güreşçilerden olan Taha Akgül olimpiyat sürecinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya döndü.

Milli Güreşçi Taha Akgül Ankara'da coşkuyla karşılandı

Esenboğa Havaalanında kendisini büyük bir kalabalık bekleyen Taha Akgül sürece dair duygularını ifade etti. Milli Güreşçi Akgül "Kariyerimi altınla bitirmek istiyordum ama hak etmediğim bir mağlubiyet aldım. O altını alsaydım ülke sıralamasında 15-20 basamak yükselecektik. Hakemler aslında bir ülkenin kaderiyle de oynadı. Üzgünüm. Bronz madalyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'A TEŞEKKÜR

Taha Akgül sözlerinin devamında kendisini mücadelesi esnasında Paris'te yalnız bırakmayan ABB Başkanı Mansur Yavaş'a da yer verdi. Akgül "Başkanımız gelip bizimle 6-7 gün orada vakit geçirdi. Altın madalya armağan etmek istiyordum ama olmadı" dedi.

Bundan sonrasında yine elinden geleni yapacağını söyleyen Taha Akgül sonraki olimpiyatlarda umutlu olduğunu ifade etti. Kalabalığa yapılan açıklamanın ardından Akgül yanındaki isimler ile birlikte havaalanından ayrıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER