Milli Emlak Ankara Gölbaşı’nda konut imarlı 3 arsayı satışa çıkardı

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan 3 adet arsa ihale ile satışa çıkarıldı.

Milli Emlak Ankara Gölbaşı’nda konut imarlı 3 arsayı satışa çıkardı

Resmi Gazete’nin 13 Eylül 2024 tarihli sayısında yayınlanan resmi ilan ile Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü 3 adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsaların üçü de Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunuyor. Yayınlanan ilanda satılacak olan arsalara ilişkin özel bilgiler de açıklandı. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan bu arsalar için satış ihalesi yapılacak.

SATILACAK ARSALAR BELLİ OLDU

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsaların ikisi Ankara Gölbaşı’nda İncek Mahallesi’nde bulunuyor. Diğer arsanın ise Kızılcaşar Mahallesi’nde olduğu bildirildi. Bu arsaların üçü de imar durumu açısından konut alanı olarak belirtildi. Arsaları satın alacak olanlar bu arsalarda konut inşa edebilecekler.

İncek Mahallesi’nde bulunan arsalardan birisinin 1.000 metrekare olduğu ve Hazine hissesinin 750 metrekare olduğu belirtildi. Aynı yerdeki diğer arsa da 1.000 metrekare büyüklükte ve Hazine hissesi burada 700 metrekare olarak ilan edildi. Kızılcaşar Mahallesi’nde satılacak olan arsanın büyüklüğü 1.005 metrekare olduğu ve bunun 689 metrekaresinin hazine hissesi olduğu açıklandı.

Arsalar için belirlenen muhammen bedeller de açıklandı. Buna göre İncek Mahallesi’nde bulunan iki arsalardan birisi 12 Milyon TL, diğeri 11,2 Milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkarıldı.

Milli Emlak Ankara Gölbaşı’nda konut imarlı 3 arsayı satışa çıkardı

İHALE TARİHİ AÇIKLANDI!

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara Gölbaşı’nda satılacak olan arsalar için ihale tarihleri de belli oldu. Her arsa için ayrı bir ihale gerçekleştirilecek. Bu ihaleler 27 Eylül 2024 tarihinde yapılacak.

Öte yandan satışı yapılan arsalar kanun gereği 5 yıl emlak vergisinden muaf olacaklar. Ayrıca satış işleminden herhangi bir şekilde vergi, resim ve harç masrafı çıkmayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER