MGM’den Ankara’ya gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden akşamüzeri sağanak yağış uyarısı geldi. Ankara’nın kuzey ilçeleri için etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışa ilişkin vatandaşların dikkatli olması belirtildi.

MGM’den Ankara’ya gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji yaptığı uyarısında Ankara2nın kuzey ilçeleri ile, Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Yozgat’ta sağanak yağışın etkili olabileceğini belirtti. Bugün 15.15 civarında başlaması beklenen yağışların akşam 20.00’ye kadar süreceği ifade edildi.

Vatandaşların ani sağanak yağış sebebi ile yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi durumlara karşı tedbirli olması istendi.

METEOROLOJİ ANKARA'YI UYARDI

Meteoroloji’nin o açıklaması şu şekilde:

“Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; akşam saatlerine kadar Ankara’nın kuzey ilçeleri, Çankırı ve Çorum çevreleri ile Kastamonu’nun güney YozgaT2ın kuzey ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırı, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

MGM’den Ankara’ya gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN YAĞIŞLI OLACAK

Vatandaşların bugün saat 15.15 civarında başlaması ve akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen sağanak yağışa karşı dikkatli olması öneriliyor. Öte yandan Meteoroloji’nin 5 günlük hava durum haritasına göre Ankara’da 25, 26, 27 ve 28 Ağustos tarihlerinde de sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Sağanak yağış sayesinde son günlerde bunaltıcı havanın etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER