MGM Ankara'da yağış beklendiğini duyurdu

MGM'nin hava durumu verileri takip edilmeye devam ederken Ankara için yapılan sağana yağış uyarılarına bugün bir yenisi daha eklendi. Ankara'daki yağış beklentisi nedeniyle hava durumu verileri takip edilirken yurt geneli hava tahmin raporu da yayımlandı.

MGM Ankara'da yağış beklendiğini duyurdu

Hava durumu verileri özellikle dışarı çıkacak olan vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Hava durumu değerlendirmeleri takip edilmeye devam ederken son analizler de gündemdeki yerini aldı. MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı ifade edildi.

MGM, yağış beklentisinin olduğu bölgeleri de paylaştı. MGM tarafından paylaşılan bilgilere göre Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MGM YURT GENELİ HAVA DURUMU VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize, Artvin, Ardahan, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

MGM Ankara'da yağış beklendiğini duyurdu

Hava sıcaklığı tahmininde de bulunan MGM, sıcaklıkların iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarı, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına ineceğini tahmin etti. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli eseceği tahmin edilirken bazı illere göre beklenen hava durumu verileri de şöyle listelendi;

  • Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
  • İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu 33
  • Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33
  • Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu 36
  • Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
  • Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 30
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

MGM tarafından yapılan hava durumu tahminine göre Ankara'da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi bulunuyor. Vatandaşların ise yağışlar esnasında oluşabilecek olumsuzluklara dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

SONRAKİ HABER