Meteoroloji'den Ankara'ya 3 saatlik şiddetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara’yı beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa karşı uyardı. Vatandaşların ani olumsuzluklara karşı tedbirini alması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji'den Ankara'ya şiddetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

Türkiye Afrika sıcaklarını mevsimsel yağışlarla birlikte geride bırakıyor. Meteoroloji az önce yaptığı açıklamasında Ankara’da şiddetli sağanak yağış görülebileceğini belirtti.

SAAT 16.00'YA KADAR SÜRECEK

Yağışların önümüzdeki 3 saatlik süreç içerisinde etkili olacağı ani kuvvetli ve rüzgarın da etkisini artırabileceği ifade edildi. 13.00 civarında başlayacak olan yağışın akşamüzeri 16.00’ya kadar devam edeceği açıklandı.

YAĞIŞTAN ETKİLENECEK İLÇELER AÇIKLANDI

Meteoroloji, başkentlileri uyararak yaşanabilecek sel, su baskını ve ani rüzgarlara karşı dikkatli olması gerektiğini ifade etti. İşte yapılan o açıklama:

Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 3 saatlik periyotta Ankara’nın Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Çankaya, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına il ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

Yağışların başlama zamanının saat 13.00 civarı olduğu ifade edilirken, bitiş zamanın 16.00 olduğu açıklandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER