Meteoroloji’den Ankara için 7 günlük hava durum tahmini!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Ankara için 7 günlük hava durum tahmin raporu geldi. Yayımlanan hava durum raporuna göre başkentte en az 5 gün boyunca yağışlar aralıklı olarak devam edecek. İşte MGM'nin güncel hava durum haritası..

Meteoroloji’den Ankara için 7 günlük hava durum tahmini!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durum tahminini açıkladı. 81 il için yapılan haritalı paylaşımda Başkentin durumu dikkat çekti. Özellikle 5 Eylül Perşembe gününe kadar yağışlı olan Ankara’da yağışların aralıklı olarak gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı görüldü.

ANKARA'DA 5 GÜN YAĞIŞ VAR

Genel hava durumu için yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor” denildi. Bu kapsamda Ankara’da Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yağış görülürken, yağışlı havanın cumadan itibaren bölgeyi terk edeceği görüldü.

Bu gecenin hava durumuna ilişkin Meteoroloji, başkentte ara ara sağanak yağışların devam edeceğini belirterek, “Yağışların, İç Anadolu’nun kuzeybatı, Batı Karadeniz, Marmara'nın güney ve doğu, Ege'nin kuzey kesimleri ile İstanbul'un kuzey, Doğu Akdeniz'in Toroslar çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor” açıklamasını yaptı.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Öte yandan sıcaklıkların da geçtiğimiz haftaya kıyasla gerileyeceği görüldü. Meteoroloji’den alınan son verilere göre 2 – 6 Eylül tarihleri arasındaki sıcaklık durumu şu şekilde:

2 Eylül Pazartesi: En düşük sıcaklık 18, en yüksek sıcaklık 28 derece

3 Eylül Salı: En düşük sıcaklık 19, en yüksek sıcaklık 29 derece

4 Eylül Çarşamba: En düşük sıcaklık 17, en yüksek sıcaklık 28 derece

5 Eylül Perşembe: En düşük sıcaklık 18, en yüksek sıcaklık 27 derece

6 Eylül Cuma: En düşük sıcaklık 16, en yüksek sıcaklık 28 derece

Yağışların özellikle 2 Eylül Pazartesi günü etkili olması bekleniyor. Yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olan hava durumuna ilişkin Meteoroloji vatandaşları uyardı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER