Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı bizzat açıkladı! Hafta sonu resmen bereket yağacak

Ülkemizde hava durumu verileri yakından takip edilmeye devam ediyor. Son dönemde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle hava durumunun illere göre değerlendirmeleri araştırma konusu olurken Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı'ndan açıklama geldi.

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı bizzat açıkladı! Hafta sonu resmen bereket yağacak

Türkiye'de uzun süre etkili olan sıcak hava dalgası yerini yağışlı havaya bıraktı. Yağışlı havaların bir süredir etkili olması ve çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirmesi üzerine önümüzdeki hafta havanın nasıl olacağı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Yurdun büyük bölümünde hafta sonu yağışlı havanın etkisini sürdüreceği öğrenildi.

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde (MGM) yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HAFTA SONU YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, hafta sonu itibarıyla Edirne, Doğu Anadolu'nun güney kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceğini söyledi.

Yağışların kuvvetli olacağı bölgelerdenAnkara ve İstanbul dahil olmak üzere Marmara'nın doğusunda, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey batısı, İç Ege ve Isparta çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağını kaydetti.

meteoroloji-hava-tahmin-uzmani-mehmet-ozdemirci.jpg

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, pazar günü de Marmara'nın batısı ile Şanlıurfa dışında, ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini belirterek Marmara Bölgesi'nin doğusu, Karadeniz Bölgesi'nin geneli, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde ise pazar günü yağışların yer yer kuvvetli olacağını söyledi.

HAVA SICAKLIKLARINI DEĞERLENDİRDİ: "MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA DÜŞECEK"

Pazartesi günü için ülkenin büyük bölümünde yağışların devam edeceğini aktaran Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, gelecek haftanın ortasına kadar yağışların süreceğini söylerken hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyrettiğini belirtti. Bununla beraber Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, sıcaklıkların gelecek hafta pazar gününden itibaren yağışla birlikte ülkenin iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altına düşeceğini aktardı.

hava-durumu.jpg

SEL, SU BASKINLARINA KARŞI UYARIDA BULUNDU

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, İstanbul, Ankara ve İzmir'e ilişkin hava durumu tahmini de paylaştı. Buna göre Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci tarafından yapılan değerlendirmede;

  • "Ankara'da cumartesi günü için sağanak, gök gürültülü sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra kuvvetli yağış var. Pazar günü de yine kuvvetli sağanak yağış beklentimiz var.
  • İstanbul genelinde önümüzdeki üç gün boyunca kuvvetli yağışlarla beraber sel, su baskını riski her zaman var.
  • İzmir'de, cumartesi, pazar günü yağışlı ama kuvvetli yağış beklenmiyor. Yine gök gürültülü sağanak şeklinde hafta sonu yağışlı geçecek. İzmir'de sel beklentimiz yok." ifadelerine yer verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER