Meteoroloji duyurdu! Ankara yeni haftada sıcaklardan kavrulacak

Türkiye'nin farklı şehirlerinden duyanlara hayret veren sıcaklık haberleri gelmeye devam ediyor. Yüksek giden hava sıcaklıkları nem ile daha da fazla seviyelerde hissediliyor.

Meteoroloji duyurdu! Ankara yeni haftada sıcaklardan kavrulacak

Ülkemizde yaz aylarının zirve dönemleri yaşanırken bir yandan da korkutucu haberler peş peşe geliyor. Dünyanın farklı yerlerinde yaşanan hava sıcaklığı kaynaklı ölümler ve hissedilen yüksek sıcaklıklar Ankara halkı tarafından da endişe ile karşılanıyor.

TÜRKİYE'DE SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Dün Hatay'ın Arsuz ilçesinde hissedilen sıcaklığın 66 derece gibi hayret veren bir seviyeye ulaşması ülke gündemine oturdu. Bir çok şehirde de hissedilen ve asıl hava sıcaklıklarının insan sağlığını tehdit edecek seviyelerde olması sonrası yapılan uyarı paylaşımları bir kez daha akılda kaldı.

Ankara Valiliği geçtiğimiz günlerde şehirde hava sıcaklıklarının artacağı uyarısında bulunmuştu. Söz konusu uyarıda hava sıcaklıklarının 3-5 derece arasında yükselmesinin beklendiği ve işi olmayanların 11-16 saatleri arasında dışarı çıkmaması gerektiği ifade edilmişti.

ANKARA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Bu gelişmelere ek olarak Ankara'da önümüzdeki günlerde nasıl bir hava sıcaklığının olmasının beklendiği de paylaşıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ankara'da yeni haftanın ilk gününün 37 derece ile başlaması, sonraki günlerde ise 34 dereceye gerilemesinin beklendiği görüldü.

Ankara'nın bugünde dahil olmak üzere 5 günlük hava sıcaklığı tahminleri şu şekilde oldu;

Meteoroloji duyurdu! Ankara yeni haftada sıcaklardan kavrulacak

Vatandaşların uzmanların uyarılarına kulak vermesi büyük önem arz ediyor. Sıcaklıklara aldırış etmeden davranan kişilerin istemediği sağlık durumları ile karşılaşmaması adına çağrılar sürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER