Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar'ın katılımıyla Yenimahalle'de Cumhuriyet Akademisi açıldı

Yenimahalle Belediyesi tarafından gençlerin eğitim ve öğretimleri için inşa edilen Cumhuriyet Akademisi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın katılımı ile açıldı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde gençlerin eğitim ve öğretim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla Yenimahalle Belediyesi tarafından inşa edilen Cumhuriyet Akademisi'nin açılışı yapıldı. İçerisinde kütüphane, tiyatro salonu, eğitim atölyeleri bulunan Turgut Özal Mahallesi'ndeki akdeminin açılışını Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gerçekleştirdi.

Açılıştan önce sahne ilk olarak Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Suna Sezer geldi. Sezer'in Yenimahalle'ye ve Turgut Özal Mahallesi'ne bu eseri kazandırdığı için Fethi Yaşar'a teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar geldi.

Yenimahalle'ye 15 yılda birçok eser kazandırdığını ve yüzlerce eseri taçlandıran yepyeni bir açılış nedeni ile olduklarını ifade ederek Fethi Yaşar, "15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Kimseyi ayırt etmeden, öteki, beriki demeden halkımızın ihtiyaçlarına göre çalışıyorum. Kreşler, kütüphaneler, engelli merkezleri, etüt merkezleri, kültür merkezleri, Yenimahalle evleri, havuzlar, spor kompleksleri, kurslar, köy konakları, Ankara konağı, konuk evi... Yaptığımız işler saymakla bitmez. Ancak bugün Yenimahalle'yi sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin en çok konuşulan ve takdir edilen ilçesi haline getiren yüzlerce eseri taçlandıran yepyeni bir açılış nedeni ile beraberiz" dedi.

“ATATÜRK GENÇLİĞİNE YAKIŞIR BİR ESER BIRAKMAK HAYALİMDİ”

Atatürk gençliğine yakışır bir eser bırakmak istediğini ve hayalini gerçekleştirdiğini belirten Yaşar, "Göreve geldiğim ilk günden beri yaptığımız tüm eserler ve çalışmalar dışında Cumhuriyetimizin 100. yılı için Atatürk gençliğine yakışır bir eser bırakmak benim hayalimdi. Yıllar içinde olgunlaşan bu hayalimi bugün tam da 100. yılına yetiştirerek gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyorum" diye konuştu.

Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar'ın katılımıyla Yenimahalle'de Cumhuriyet Akademisi açıldı

“CUMHRUİYET AKADEMİSİ GENÇLİĞE OLAN GÜVENİMİZİN NİŞANESİDİR”

Fethi Yaşar, Cumhuriyet Akademisi'nin gençlere olan inançlarının nişanesi olduğunu söyleyerek:

"Cumhuriyet Akademisi, kütüphanesi, tiyatro salonu, yabancı dil kursları, birbirinden vizyonist eğitim atölyeleri ile gençlerimize olan inancımızın, güvenimizin nişanesidir. Bu tesis Atatürk gençliğine emanetimizdir. Hayırlı olsun muasır medeniyetin ışığı, kutup yıldızı olsun."

Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar'ın katılımıyla Yenimahalle'de Cumhuriyet Akademisi açıldı - Resim : 2

MANSUR YAVAŞ'TAN GELECEK DÖNEM VURGUSU

Fethi Yaşar'ın ardından kürsüye gelen ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Fethi başkanımın bu güzel konuşmalarının üzerine konuşulmaz. Gayet güzel bir şekilde ülkemizin durumunu, bu tesisi neden yaptığını gayet güzel ifade etti. Bize düşen Fethi başkanımla beraber bu önümüzdeki 5 yıllık dönemde el ele vererek Ankara'nın Cumhuriyet'in başkenti olması kimliğini daha da ileriye götürerek hem tarihimize, geçmişimize, ulusa sahip çıkarak bende yeni yapılacak işlerde Atatürk'ün bize emanet ettiği başkenti ona layık olacak hale dünyanın başkentleri ile yarışacak hale getirmek boynumuzun borcudur” ifadelerine yer verdi.

Açılış töreni gerçekleştiren kurdele kesimi ve Hey! Douglas ile Evrencan Gündüz’ün konseri ile sona erdi.

Tahsin KEMER / Gurbetelli YALÇIN - Haberankara.com