Mansur Yavaş AHİD Ankaralılar Derneğini ziyaret etti! Ankaralı bir aday tercih etme durumunda kaldılar

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, AHİD Ankaralılar derneğini ziyaret etti. "Artık mutlaka bütün partiler listeye Ankaralı birisini koymak zorunda hissettiler. Rakibimiz de Ankaralı oldu. Onu adaylaştırırken de mutlaka ve mutlaka Ankaralının karşısına Ankaralı bir aday koyalımı tercih etmek durumunda kaldılar" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, yerel seçimler öncesi ziyaretlerine devam ediyor. ABB Başkanı Yavaş, Ankara Milletvekili Yüksel Arslan ve Adnan Beker ile AHİD Ankaralılar Derneğini ziyaret etti.

Mansur Yavaş'ı ve Ankara Milletvekillerini AHİD Ankaralılar Derneği Başkanı Hilmi Yaman karşıladı. AHİD Ankaralılar Derneği'nde Yavaş ve beraberindeki heyete ilk olarak kahve ikram edildi. Daha sonra konuşmalara geçildi.

Açılış konuşmasını ev sahibi olan AHİD Ankaralılar Derneği Başkanı Hilmi Yaman gerçekleştirdi.

Mansur Yavaş AHİD Ankaralılar Derneğini ziyaret etti! Ankaralı bir aday tercih etme durumunda kaldılar

ABB Başkanı Yavaş'a verdiği destek dolayı teşekkür eden ve kendisi sayesinde Ankara siyasetinde Ankaralıların artık söz sahinbi olduğunu aktaran Yaman, "Ben sayın başkana başta teşekkür etmek istiyorum. 5 yıl boyunca sürekli bizi aradı. Desteklerini bizden esirgemedi. Bizim AHİD Ankaralılar Derneğinin yani Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) birinci amacı hemşehri ve hemşehri bilincili oluşturmak. Biz Ankara'da köklü bir STK'yız. Üzerimize düşen hemşehricilik görevini yerine getiriyoruz. Ama bizi ayrıca mutlu eden başka bir güzel yanı bugün Ankara siyasetinde gerçekten Mansur başkan çok teşekkür ediyorum. Ankaralıların kıymetini değerini arttırdı. Ankaraların önünü açtı. Bugün Ankara siyasetinde Ankaralılar konuşuyorsa arkadaşlar biz bunu önce Mansur başkana gerçekten müteşekkiriz, çok teşekkür ediyoruz. Çıkmış olduğu yolda kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

“ANKARALI OLSUN HANGİ PARTİYE GİRERSE GİRSİN DESTEK OLALIM”

Yaman'ın ardından söz alan Mansur Yavaş, Ankaralı bir büyükşehir belediye başkanın eksliğini uzun yıllar çektiklerini ifade ederek, "Başkanımın biraz önce söylediği gibi Beypazarı’nda iken maalesef bu hemşehrilerimizdeki bilinç eksikliğini çok çektik. Yani zaman zaman bakanlıklara gittiğimiz zaman Türkiye’nin herhangi bir bölgesinden gelen birisinin biz beklerken randevumuz olduğu halde önümüze geçip görüştüğünü görürdük veya yatırımlarda, yapılacak işlerde hep maalesef herkes bir hemşehricilikle kendi işini kolay görüyordu. Ama biz göremiyorduk bunu da sürekli olarak şikayet ediyorduk. Şöyle ki Ankara’ya gelen dışardan gelen herkes tabii ki onlar da hemşehrimiz ancak gurbette olmanın etkisiyle olsa gerek herkes birbirinin hemşehrisini arayıp oradan iş gördürmeye gidiyor, ülkemizde böyle bu işler. Ya partisini bulacak ya da hemşehrisini bulacak. Ama bazı bölgelerimiz için zaten parti falan fark etmiyor, aynı bölgeden olmak partisine bakmaksızın birbirine yeterince destek oluyor. Ama biz bunu göremiyorduk. Daha sonra işte 2019 yılında aday olduğumuzda Ankaralı aday sözü geçmeye başlayınca bütün siyasi partiler bunun önemini fark etmeye başladılar. Dolayısıyla artık bundan sonra herkes ben şöyle diyordum Ankaralı olsun hangi partiye girerse girsin destek olalım. Çünkü gidecek kapımız hakikaten yoktu arkadaşlar" diye konuştu.

“ANKARALI BİR ADAY KOYALIMI TERCİH ETMKE DURUMUNDA KALDILAR”

Son yerel seçimlerle birlikte partilerin Ankaralıları listelere koymaya başladıklarını ve önümüzdeki seçimdede rakibinin Ankaralı olduğunu belirten Yavaş, "2019 seçimlerinden sonra Yüksel Arslan gibi diğer arkadaşlar gibi artık mutlaka bütün partiler listeye Ankaralı birisini koymak zorunda hissettiler. Rakibimiz de Ankaralı oldu. Onu adaylaştırırken de mutlaka ve mutlaka Ankaralının karşısına Ankaralı bir aday koyalımı tercih etmek durumunda kaldılar" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş AHİD Ankaralılar Derneğini ziyaret etti! Ankaralı bir aday tercih etme durumunda kaldılar - Resim : 2

60, 70 YIL SONRA ANKARALI BİRİSİ BELEDİYE BAŞKANI OLUNCA…

Uzun bir dönemin ardından kendisiyle birlikte bir Ankaralı'nın ABB Başkanı olduğunu ve Ankaralılara hizmet etmek için büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Yavaş şunları söyledi:

"Belediye başkanı arkadaşlarımızın hepsine söyledim seçildiğimin birinci ayı veya aynı gün olabilir. Değerli arkadaşlar Ankara halkı beni belediye başkanı seçti. Takdirini bu yönde uyandı kullandı. Ama ilçe belediye başkanI olarak da sizin seçti. Her vatandaşın takdirine saygı duyacağız. Ama ben şöyle bir şey söylüyorum size dedim. 60 , 70 yıl sonra Ankaralı birisi belediye başkanı olunca en uzak yerler Şereflikoçhisar'dan Nallıhan'a kadar hepsinin bir beklentisi var. Artık Ankaralı bir hemşehrimiz geldi. Buralara önemli ölçüde yatırım gelir diye beklediler. Ben de dedim bizden bu beklentilerini boşa çıkarmamak için size elimi uzatıyorum. Her ilçeden bana bir proje getirin, hem istihdam artırsın hem üretimi artırsın, oranın zenginliğine faydası olsun. Dedim ki böyle bir proje getirirseniz temelli beraber atalım ben büyükşehir olarak yapayım işletmesi de size vereyim dedim. Hiçbir tane proje gelmedi ne yazıkki gelmedi ben şimdi gittiğim yerlerde bunu şikayet ediyorum."

“ÇOK YÜKSEK YERLEDER OLMASINI ARZU EDERİM"

Kısa bir konuşma gerçekleştiren Ankara Milletvekili Yüksel Arslan ise Mansur Yavaş'ı daha iyi yerlerde görmek istediğini söyleyerek "Başkanım son diyor ama Ankaralı başkanımı Allah nasip ederse daha yüksek yerlere götürürüz. Ama sandıkları patlatmak lazım. Peygamberimiz bir hadisi şerifinde 'Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır' diyor. Ben Cumhuriyet ile barışık Atatürk ile barışık bir Ankaralı'nın çok yüksek yerlerde olmasını şahsi gönülden arzu ederim. Sizde arzu edersiniz" ifadelerine yer verdi.

“2 DÖNEM YETERLİ BİRAZ GENÇLEŞELİM”

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Mansur Yavaş'ın iki dönem yeterli sözünün üzerine soru soran bir kişi bu dönemi çıkarıklık, geleceğimiz dönemi kalfalık ondan sonraki dönemi ustalık olarak gördüklerini ve 2 dönemin yetmeceğini ifade ederken Yavaş, “ 2 dönem yeterli biraz gençleşelim” şeklinde yanıtladı.

Ziyaret AHİD Ankaralılar Derneğinin önünde çekilen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Tahsin KEMER / Gurbetelli YALÇIN - Haberankara.com Özel Haber (Aktif kaynak linki verilmeden kesinlikle kullanılamaz)