Mamak’taki boş bir arazide 7 yavru köpeğin cansız bedeni bulundu

Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Derbent Mahallesi’ndeki boş bir arazide 7 yavru köpeğin cansız bedeni bulundu. Konuya ilişkin araştırma başlatıldığı ifade edildi.

Mamak’taki boş bir arazide 7 yavru köpeğin cansız bedeni bulundu

18 Ekim tarihinde polise gelen ihbar üzerine bahsi geçen adrese Mamak Belediye Veterinerleri intikal etti. Burada 7 yavru köpeğin cansız bedeninin olduğu doğrulandı. Ekipler yaptığı incelemesinde yavru köpeklerin vücutlarında 0,5 cm çapında yaralar olduğunu tespit etti.

Hayvan Durum İzleme polisinin yapmış olduğu araştırmada olaya ilişkin görgü tanıdığı olmadığı belirtildi. Yavru köpeklerin ölüm nedenine ilişkin otopsi yapılacağı öğrenildi.

0,5 CM ÇAPINCA DELİKLER TESPİT EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine gelen Haydi (Hayvan Durum İzleme) polisinin yaptığı ilk araştırmada görgü tanığı olmadığı belirlenirken, olayla ilgili çevrede bulunan kamera kayıtları inceleme altına alındı. Yavru köpeklerin vücutlarında 0.5 cm çapında deliklerin olması ve bağırsaklarının dışarıda olması yaşanan vahşeti gözler önüne sererken, hayvanların ölüm nedenlerinin tespit edilmesi için 7 yavru köpek Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak otopsi işlemleri için Etlik’te bulunan Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne götürüldü.

KAYITLARA BAKILACAK

Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nihat Toprak yaptığı açıklamada, yaşanan bu olay karşısında üzgün olduklarını belirtti. Toprak:” Bu vahşetin Mamak’ta yaşanmış olmasından derin bir üzüntü duyuyoruz” dedi. Faillerin er ya da geç yakalanacağının altını çizen Toprak:” Köpeklerin kesin ölüm nedeni otopsi işlemlerinin ardından belli olacak. Kamera kayıtları da incelenerek bu vahşetin arkasındakilerin adalete hesap vermesini istiyoruz” dedi.

Mamak’ta yaşanan acı olaya ilişkin bir görgü tanığının olmadığı ifade edilirken, ekiplerin kamera kayıtlarını inceleyerek olayın fail ya da faillerinin bulunacağını ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER