Mamaklılar Mamak Metrosu için yeni istasyon talebinde bulundu

Mamak'ta 8 istasyonlu olarak planlanan Dikimevi - Natoyolu metro hattı projesi için Mamaklılar ilave 2 yeni istasyon talebinde bulundu. Hattın böylelikle 10 istasyona çıkartılması istendi.

Mamaklılar Mamak Metrosu için yeni istasyon talebinde bulundu

Ankara'nın en büyük ve kalabalık ilçeleri arasında yer alan Mamak'ta yapılması planlanan Dikimevi - Natoyolu metro hattı projesi yeni istasyon talebi ile gündeme geldi. Normalde 8 istasyonlu olarak planlanan hat için Mamaklılar 2 yeni istasyon daha eklenmesini istediler. Mamaklılar tarafından talep edilen yeni istasyonlar Üreğil ve Şahapgürler istasyonları olarak açıklandı.

MAMAK METROSU İÇİN YENİ İSTASYON TALEBİ GÜNDEMDE!

Mamaklılar, Mamak’ta yapılması planlanan 8 istasyonlu metro hattına Üreğil ve Şahapgürler istasyonlarının da eklenmesini istiyorlar. Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Hamza Can, “Çeyrek asırdan beklenen Mamak metro hattının ihale aşamasına gelmesi bizleri heyecanlandırdı.

Hat 7,4 kilometre ve 8 duraktan oluşacak. Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek. Dikimevi-Natoyolu hattı Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere 8 ayrı istasyondan oluşacak.” dedi.

Mamak'ın toplam nüfusunun 700 bin aşıtığı belirtilirken Mamaklılar artan nüfus nedeniyle metro hattının ulaşımı büyük oranda rahatlatacağını söylediler. Üreğil İstasyonu Mamak TOKİ konutlarında oturanlar ve Şahapgüler istasyonu ise Şahapgürler, Yeşilbayar ve Kayaş'ta oturanların metro hattı ile ulaşıma erişimini sağlayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER