LGS ve YKS'ye girecek öğrencilere ABB'den diyabet sensörü desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaklaşan sınavlar öncesi sağlık sıkıntısı çeken öğrencilere yönelik bir hizmet duyurusu yaptı. Yapılan duyuruda diyabet hastaları için destek programı başlatılacağı açıklandı.

LGS ve YKS'ye girecek öğrencilere ABB'den diyabet sensörü desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında yeni bir destek duyurusu yapıldı. Söz konusu desteğin TİP-1 diyabet hastası öğrencilere yönelik olacağı ifade edildi.

TİP-1 DİYABET HASTALARI İÇİN DESTEK PROGRAMI

ABB sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda “Halk Sağlığına yönelik çalışmalarımız kapsamında; Başkentli öğrencilerimizin sınavda şeker ölçümü için vakit kaybetme derdine son veriyor, DİYABET SENSÖRÜ DESTEK PROGRAMI'nı başlatıyoruz” denildi.

LGS ve YKS'ye girecek öğrencilere ABB'den diyabet sensörü desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu destek için aradığı şartları sağlayanların başvuru yapıp bu hizmetten yararlanabileceği belirtildi. Yapılan paylaşımda Diyabet Sensörü Destek Programı adı verilen hizmetten yararlanmak isteyen TİP-1 Diyabetli öğrenciler için yapılan gerekli evrak paylaşımı şu şekilde oldu;

TİP-1 Diyabet Raporu

LGS adayları için öğrenci belgesi

YKS adayları için sınava giriş belgesi

Ankara ikametgah belgesi

SON BAŞVURU TARİHİ 15 NİSAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada söz konusu destekten yararlanmak için son tarihin 15 Nisan olduğu ve bu hizmetten yararlanmak isteyenlerinhttps://forms.ankara.bel.tr/diyabet-sensoru-destek-programi adresinden başvuru yapabileceği ve Başkent 153 adresinden detaylı bilgi alabilecekleri öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde ihtiyaç sahibi 9-30 arasındaki kız çocukları ve kadınlara ücretsiz HPV aşısı ve 31 mart seçimlerinde oy kullanmak isteyen yatalak ve engellileri seçim yerlerine ücretsiz götürme gibi hizmetler duyurmuştu.

Önümüzdeki günlerde ve aylarda ihtiyaç sahibi başkentlilere kendi durumlarına özel destek programlarının hayata geçirilmesi bekleniyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta bu konularda çok hassas olduğunu belirtmişti.

SONRAKİ HABER