Kurban Bayramı dolayısıyla YHT seferlerinin artırılacağı açıklandı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şehirler arası ulaşımda hareketlilik yaşanmaya başlandı. Bayramı farklı şehirlerde geçirmek isteyen vatandaşlar ise yolculuk için bilet arayışına girdi.

Kurban Bayramı dolayısıyla YHT seferlerinin artırılacağı açıklandı

YHT'ler otobüs ile ulaşımdan çok daha kısa ve konforlu bir sürede istenilen yere ulaştırmasından dolayı sıklıkla tercih edilmeye başlandı. Özellikle bayram ve tatil dönemlerinde yolda fazla vakit kaybetmek istemeyen vatandaşlar biletlere yoğun ilgi gösteriyor.

BAKAN URALOĞLU EK SEFERLER KONULACAĞINI DUYURDU

Kurban Bayramı dolayısıyla YHT seferlerinin artırılacağı açıklandı

Son dönemin en gözde ulaşım araçlarından Yüksek Hızlı Trenler Kurban Bayramına hazırlanıyor. Başkent Ankara'dan farklı şehirlere normalden çok daha kısa sürede ulaştıran YHT'ler ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan bayram açıklaması geldi.

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Ankara'dan İstanbul'a ya da Konya'da gitmek isteyenler için ek seferler konulduğu duyuruldu. Bakan Uraloğlu gelişmeyi "14-15-16 ve 22-23 Haziran'da Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT setlerini sefere koyarak 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağladık" diyerek açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sözlerinin devamında bayram tatili boyunca her gün 40 bin yolcu beklediklerini söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla YHT seferlerinin artırılacağı açıklandı - Resim : 2

HIZLI TREN GÜZERGAHLARI ÇOĞALIYOR

Ankara'dan son olarak geçtiğimiz yıl Sivas'a yeni bir hızlı tren hattı oluşturulmuştu. Bu hatta ek olarak ilerleyen yıllarda başta Ankara - İzmir YHT hattı olmak üzere yeni şehirlerinde bu hizmete kavuşacağı ifade edilmişti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER