Konut satış rakamlarında büyük düşüş! Ankara'nın yeri belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı konut satış istatistikleri verilerini vatandaşlar ile paylaştı. Bir önceki yılın aynı ayına göre istatistiklerde gerileme yaşanırken Başkent ülkenin en fazla ev satılan 2. şehri oldu.

Konut satış rakamlarında büyük düşüş! Ankara'nın yeri belli oldu

Son yıllarda yaşanan ekonomik olumsuzluklar konut alımlarında da gerilemelere neden oldu. TÜİK'in açıkladığı veriler ile bu durum bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Haziran 2024 yılı verilerine göre 2023 yılının Haziran ayından %5,2 oranında daha az ev satışı gerçekleşti.

KONUT SATIŞLARINDA GERİLEME

Haziran ayında ülke genelinde 79 bin 313 araç satışı yapılırken bu satışlarda ilk sırayı İstanbul aldı. Türkiye'nin metropol şehrinde geçen ay 13 bin 25 konut yeni sahipleri ile buluşu.

Başkent Ankara ise İstanbul'un ardından 2. sırada kendine yer buldu. Ankara'da geçen ay 6 bin 866 ev satışı gerçekleşti.

Konut satış rakamlarında büyük düşüş! Ankara'nın yeri belli oldu

BİR ÇOK SEBEP SATIŞLARI ETKİLİYOR

Ankara'da da ev satışlarında büyük bir gerileme yaşandı. Mayıs ayında 9 bin 861 ev satılan Ankara'da bu ay 2 bin 995 daha az ev satıldı. Yaşanan ekonomik gelişmeler ve gelen zamlardan dolayı rakamlarda sıklıkla orantısal farklar yaşanırken bir sonraki ay nasıl bir sonuç ortaya konulacağı merak konusu oldu.

Enflasyon oranının yüksek seyretmesi ve döviz kurunun yüksek seyri kira ve ev sahibi olma konusunda vatandaşlara büyük zorluk yaşatıyor. Konu ile ilgili önümüzdeki dönemde nasıl bir yol izleneceği milyonlar tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER