Konut fiyatlarındaki artış hız kesmiyor! Fiyat artışında zirveyi Ankara gördü ev almak hayal oldu

Ekonominin kötü gidişatı ve enflasyonun artması Başkent Ankara'yı da vurdu. Son bir yılda barınmada ki ciddi artışlar ülke genelinde vatandaşın belini büktü.

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmiyor! Fiyat artışında zirveyi Ankara gördü ev almak hayal oldu

Döviz ve Enflasyon kurundaki hareketlilik kira artışlarındaki temel sebeplerden biri, fakat vatandaşların enflasyon rakamlarının üzerinde kira artışına maruz bırakılması ve fiyatları manipüle etmek isteyenler konup piyasasının bozulmasına neden oluyor.

Enflasyonun artmasıyla beraber ekonominin kötü gidişatı Başkent Ankara'yı da vurdu. Ankara'da barınma maliyetleri bir yılda zirveyi gördü. Merkez Bankasının açıkladığı verilere göre, ülke genelinde konut fiyatları Temmuz'da aylık bazda yüzde 7,3 arttı. Yıllık fiyat artışı ise yüzde 94,7 seviyesine yükseldi. Konut fiyatlarındaki artışlarda Ankara listenin başında yer aldı. Bir yılda Ankara'da konut fiyatlarının ne kadar arttığı merak konusu oldu.

ankara2.jpg

MERKEZ BANKASI KONUT FİYAT ENDEKSİ'Nİ AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayı Konut Fiyat Endeksi'ni açıkladı. Bu verilere göre Konut Fiyat Endeksi, 2023 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 7,3 oranında artarak 988,5 seviyesinde gerçekleşti. Merkez Bankası'nın verilerine göre konut fiyatlarında bir ayda ortalama 7,3'lük artış yaşanırken yıllık bazda gerileme oldu.

Geçtiğimiz yıl aynı ayda yüzde 94,7 oranında artan Konut Fiyat Endeksi, aynı dönemde reel olarak yüzde 31,2 oranında artış oldu. Türkiye'de konut fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 95,9 seviyelerinde artış gösterdi.

1633336081402-kiralik.jpg

ANKARA LİSTENİN BAŞINDA YER ALIYOR

Türkiye'de artan konut fiyatlarından en çok etkilenenler büyükşehirler oldu. Ankara'da bu durumdan nasibini aldı. Konut fiyatlarında Temmuz'da bir önceki aya göre Ankara'da yüzde 8,1, İstanbul'da yüzde 6,8, İzmir'de yüzde5,5 oranında artış gösterdi.

Yıllık bazda ise Ankara yüzde 105,2, İstanbul yüzde 82,7, İzmir'de ise 97,1 olarak gerçekleşti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER