Kömür desteğine devam edecek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi sahiplerine çağrı

Ankara Büyükşehir Belediyesi dar gelirlinin yanında olmaya devam ediyor. Belediye bu kışta vatandaşlara kömür desteği vereceğini bildirdi. Yapılacak yardım kapsamında Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi sahiplerine seslendi.

Kömür desteğine devam edecek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi sahiplerine çağrı

Ülkemizde ihtiyaç sahibi olan kişilere yönelik destekler bakanlıklar ve belediyeler tarafından sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından geliştirilen yarım programları da hız kesmeden devam ederken ekmek, kırtasiye, kömür yardımı gibi pek çok alanda alınan başvuruların onaylanması halinde de kişilere destek verilmeye devam ediyor.

ABB BU YILDA KÖMÜR DESTEĞİ VERECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşların temel ihtiyaçlarından olan ısınma ihtiyaçlarını belirli bir süre karşılamak amacıyla destek programlarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yakacak yardımı alma şartlarına uyan 60 bin aileye, eve teslim şeklinde yılda 1 ton olmak üzere yardım yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda hazırlıklara başlayan ABB, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bir duyuruya yer verdi.

ABB, KÖMÜR ALIMI YAPACAK

ABB'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada ''Sosyal yardım alan ailelerimize kömür satışı yapabilmek için, nakliyesi ile kömür satışı yapabilecek ve 'Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi'ne sahip işletmeler aşağıdaki evraklarla birlikte 02.10.2023 Pazartesi gününe kadar mesai saatleri içerisinde Etlik Osmanlı İş Merkezi'nde bulunan "Sosyal Yardımlar Birimi'mize gelerek üye İşyeri olabileceklerdir.'' denildi.

abb-sosyal-destek.jpg

2 Ekim tarihine kadar alınacak başvurular için gerekli evraklar da şu şekilde sıralandı;

  • Vergi levhası,
  • imza sirküleri,
  • kimlik fotokopisi,
  • faaliyet belgesi ya da oda kayıt belgesi,
  • katı yakıt satıcısı kayıt belgesi,
  • kaşe.
  • Vekaletname durumlarında, hem işyeri sahibinin hem vekil tayin edilen kişi ya da kişilerin kimlik fotokopileri ve imza beyannameleri.
  • İş yeri ortaklık yapısı durumlarında her ortağın kimlik fotokopileri ve imza beyannamesi/sirküleri

Soru ve talepler için irtibat numarası da 0312 507 37 12-19 olarak paylaşıldı. Bu bilgiden hareketle ABB'nin kışın vatandaşa yeniden kömür desteği sağlayacağı öğrenildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER