Kızılcahamam’daki yangının tanığı: Çok korktum

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan ve Bolu'nun Gerede ilçesine de sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar devam ederken Gerede ilçesindeki bazı yerleşim yerlerinde tahliye çalışmaları da sürüyor. Yangının görgü tanıkları da olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orman yangınları devam ediyor. Pek çok ilde yaşanan orman yangınlarını söndürme çalışmaları da devam ediyor. Yangınların söndürülmesi için pek çok ekip koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütürken bugün öğle saatlerinde Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde öğle saatlerinde yangın çıktığı öğrenildi.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde çıkan ve Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan yangının söndürme çalışmalarına devam edilirken yetkililerden de açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Bolu Gerede'nin Kavacık Köyüne bağlı 38 hanede yaşayan 56 kişinin de tahliye edildiği öğrenilirken görgü tanıklarından açıklama geldi.

''BİRDEN KIVILCIM GELDİ, ÇOK KORKTUM"

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde ormanlık alanda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. İlk belirlemelere göre yangının insan kaynaklı olduğu tespit edildi. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde çıkan yangının görgü tanığı M. Ç., çıkan yangına ilişkin konuştu. Çok korktuğunu belirten Ç., Bolu’nun Gerede ilçesine de sıçrayan orman yangınına ilişkin "Abdest aldım, namaz kılacaktım. Birden kıvılcım geldi. Çok korktum. Rabbime dua ediyorum" ifadelerine yer verdi. "İnsanlarımızı affetsin, tüm insanlarımızı korusun diyoruz" ifadesini kullanan M. Ç., çalışmalarını sürdüren ekiplere de teşekkürlerini ileterek kolaylık diledi. Öte yandan yangının ilk çıktığı nokta olan Kızılcahamam’da yangın kontrol altına alınırken, Bolu tarafındaki devam eden yangının söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İHA