Kızılcahamam’daki orman yangınında 1 şüpheli gözaltına alındı

Kızılcahamam'da dün çıkan ve üzerinden bir gün geçmesine rağmen söndürülemeyen orman yangında 1 şüphelinin gözaltına alındığı ve ifade sonrasında nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edileceği açıklandı.

Kızılcahamam’daki orman yangınında 1 şüpheli gözaltına alındı

Dün öğle saatlerinde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisi ile büyümüş ve kısa süre içerisinde Bolu’nun Gerede ilçesine sıçramıştı. Yangına ilişkin 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Aktarılan habere göre Kızılcahamam’da otluk alanda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek Gerede’ye sıçradı. Ekiplerin müdahalesine rağmen hala söndürülemeyen yangında 1 şüpheli ekipler tarafından gözaltına alındı.

1 ŞÜPHELİYE GÖZALTI KARARI

Çok sayıda ekibin müdahale ettiği orman yangınına ilişkin 1 şüphelinin Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alındığı haberi geldi. Soruşturma sonrasında şahsın nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edileceği de gelen bilgiler arasında.

İFADE SONRASI SEVK EDİLECEK

Edinilen bilgiye göre, dün Kızılcahamam ilçesinde otluk kuru alanda başlayan ve Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana kadar yayılan yangınla ilgili soruşturmada 1 şüpheli Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelinin soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermesinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edileceği öğrenildi.

Yangını söndürme çalışmalarına çok sayıda ekip destek verirken, rüzgarın etkisi ile yangının henüz kontrol altına alınmadığı ifade edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER