Kızılcahamam ve çevresi karakteristik yaşam alanları arasında bulunuyor. Kırmızı nadide bir tür olan Kızılcahamam dağ lalesi bu yıl da beklenildiği zamanda çiçek açtı.
Kızılcahamam dağ lalesini yakından görmek isteyenler için çiçeklerin ortalama olarak mayısın başına kadar açık kalacağı tahmin ediliyor. Nadide tür sadece yüksek yerlerde, kayalık ve bozulmayan yerlerde görülebiliyor.
SOĞUKSU MİLLİ PARKI'NDA GÖRÜLDÜ
Türkiye'nin endemik bitki türleri listesinde yer alan ve yılda 15 gün görülen Kızılcahamam dağ lalesi çiçek açtı. Türkiye'de sınırlı bölgelerde görülen, zarafetiyle doğaseverleri büyüleyen dağ lalesi, Soğuksu Milli Parkı’nda yeniden kendini gösterdi.
Genellikle nisan ortasından mayıs başına kadar kısa bir süre gözlemlenebilen bu nadide tür, yalnızca yüksek rakımlı, kayalık ve bozulmamış doğal alanlarda yetişiyor.
Kızılcahamam ve çevresi ise bu özel türün en karakteristik yaşam alanlarından biri olarak kabul ediliyor. Kırmızıya çalan renkleri ve zarif yapısıyla dağ lalesi, hem bölgenin floristik zenginliğini ortaya çıkartıyor hem de korunması gereken doğal miraslar arasında yer alıyor.
Görüntüsü ile dikkat çeken bu nadide tür her yıl sadece 15 gün açık kalıyor. Bölgenin zenginliğini ortaya çıkaran Kızılcahamam lalesi görüntüsü ile de dikkat çekiyor.