Kırgızistan'da vefat eden dağcı Kızılcahamam'da son yolculuğuna uğurlandı

Dağcıların dünyanın çeşitli yerlerinde çeşitli zamanlarda tırmanışlar gerçekleştiriyor. Zorlu koşullardan etkilenen bazı isimler çıktıkları yolculuklarda hayata gözlerini yumuyor.

Kırgızistan'da vefat eden dağcı Kızılcahamam'da son yolculuğuna uğurlandı

Dünyanın en yüksek dağı olan Everest'e çok yakın yüksekliklerde dağları bulunan Kırgızistan'dan üzücü bir haber gelmişti. Ülkenin önemli dağlarından olan Lenin Dağına tırmanan Türk dağcı Abdullah Özdemir hayatını kaybetmişti.

TIRMANIŞ ACI BİTMİŞTİ

Normalde mesleği gereği İstanbul'da yaşayan Özdemir'in hedefine ulaşamaması ve hayata gözlerini yumması aile ve arkadaşlarını derin bir hüzne boğmuştu. Abdullah Özdemir vefatının ardından Kırgızistan'daki işlemleri bitince ülkemize getirilmişti.

Hayatını kaybeden dağcı Özdemir'in naaşı defnedilmek üzere Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine getirilmişti. Abdullah Özdemir için düzenlenen cenaze törenine ilçe yönetimi, yakınları ve arkadaşları olmak üzere çok sayıda isim katıldı.

CENAZEYE ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

Abdullah Özdemir'in cenaze namazı öğle namazının ardından gerçekleştirildi. Cenaze namazını kıldıran imam, namaza katılanlardan Özdemir için helallik istedi. Haklarını helal eden Özdemir'in sevdikleri namazın ardından Özdemir'i gözyaşları içerisinde defnetti.

Defin işleminin ardından dağcı Abdullah Özdemir'in yakınları kendilerine gelen taziyeleri kabul etti. Kızılcamam yönetiminden isimlerde cenaze namazına katıldıkları Özdemir'in vefatından duydukları üzüntüyü yakınlarına iletti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER