Keçiören, Mamak, Sincan, Etimesgut! Şemsiyeleri hazırlayın, korkulan geri geliyor!

Yaşadığı olumsuz yağışlı günler ile yılın ilk dönemine damga vuran Ankara'da vatandaş her yağmur haberine tedirginlik ile bakıyor. Yağışlardan dolayı sıkıntı yaşamak istemeyenler için ilgili birimler önceden tahminlerini paylaşıyor.

Keçiören,  Mamak, Sincan, Etimesgut! Şemsiyeleri hazırlayın, korkulan geri geliyor!

Bahar aylarında yüksek oranda yağış alan Ankara'da Haziran ayı ile beraber yüksek sıcaklıklar baş göstermişti. Sıcak günlere devam ederken de ara ara gelen yağmurlar şehirde tekrardan sıkıntılar yaşanmasına neden olmuştu.

ANKARA İÇİN YAĞMUR ALARMI

Bu kapsamda günlerdir mevsim normallerinde seyreden sıcakların ardından Ankara için bir yağış tahmininde bulunuldu. Şehir genelinde etkili olması beklenen yağmurlar ile ilgili Ankara Meteoroloji 9. Bölge Müdürlüğü de Ankara için veriler paylaştı.

Yayınlanan verilerde Ankara genelinde en yüksek hava sıcaklığının 22 ile 29 derece arasında değişmesinin beklendiğini belirtildi. Şehrin tamamı için ise gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Keçiören,  Mamak, Sincan, Etimesgut! Şemsiyeleri hazırlayın, korkulan geri geliyor!Keçiören,  Mamak, Sincan, Etimesgut! Şemsiyeleri hazırlayın, korkulan geri geliyor! - Resim : 2Keçiören,  Mamak, Sincan, Etimesgut! Şemsiyeleri hazırlayın, korkulan geri geliyor! - Resim : 3

AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRMESİ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Ankara için beklenen yağışların bugün saat 18:00'a kadar sürmesi tahmininde bulundu. Bu kapsamda vatandaşların dikkatli olması bir kez daha akıllara geldi.

Keçiören,  Mamak, Sincan, Etimesgut! Şemsiyeleri hazırlayın, korkulan geri geliyor! - Resim : 4

Meteoroloji tarafından yapılan tahminde yağmurların yarında yaşanması beklenildiği ifadelerine yer verildi. Bu haberin ardından vatandaşların günlük hayatta işlerini ona göre planlaması istenildi. Yağışların çok yukarıda seyretmesinin beklendiği takdirde ise ABB ve Ankara Valiliği olmak üzere bir çok kurum tarafından bilgilendirmelere paylaşılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER