Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'ne Bakan Bayraktar katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ankara'da düzenlenen Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri'ne katıldı. Bakan Bayraktar burada önemli açıklamalara yer verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'ne katıldı. Serhat illerinin tanıtım günlerine katılan Bakan Bayraktar, gerçekleşen açılış töreninde bir de konuşma yaptı.

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın Türkiye ve Avrupa'nın enerji arzına ciddi katkı sağladığını belirten Bakan Bayraktar, bu illerde güneş enerjisinden elektrik üretimi potansiyelini de değerlendirdiklerini söyledi.

BAKAN BAYRAKTAR, ANKARA'DAKİ KARS ARDAHAN IĞDIR TANITIM GÜNLERİNE KATILDI

Bakan Bayraktar, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, söz konusu illerin Türkiye ve Avrupa'ya gaz tedarikinde önemli rol oynadığını belirtti.
Kars, Ardahan ve Iğdır'ın petrol, doğal gaz ve elektrik alanında Türkiye'nin enerji arzına sağladığı katkıya dikkati çeken Bakan Bayraktar, "Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ile Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) bu üç şehrimizden de geçiyor. Böylelikle şehirlerimiz hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın doğal gaz arzına, petrol arzına çok önemli katkılar yapıyor.'' dedi.

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'ne Bakan Bayraktar katıldı

Bakan Bayraktar ayrıca ''Öte yandan Kars, Ardahan ve Iğdır'da güneş enerjisinden elektrik üretimi potansiyelini değerlendiriyoruz. Söz konusu şehirlerde doğal gazın ulaşmadığı yerlere doğal gaz iletme çalışmaları üzerinde çalışıyoruz. Kars, Ardahan, Iğdır bugün doğal gaz kullanıyor. İnşallah doğal gaz gitmemiş ilçelerimize ve beldelerimize de doğal gazı götürerek oradaki vatandaşlarımızı da doğal gazla, bu konforlu ve rahat yakıtla buluşturmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi. Tanıtım günlerinde kaz tadımı da yapıldı.