Karabağ Savaşı şehitlerinin aileleri Ankara'da ağırlandı

Uzun yıllar boyunca Ermenistan işgalinde olan Dağlık Karabağ bölgesi askeri operasyonlar ile kurtarılmıştı. Azerbaycan'ın 2020 yılında 2. Karabağ Savaşı ile kazandığı topraklar için binlerce şehit verilmişti.

2020 yılındaki 44 günlük savaşta büyük bir bölümü işgalden kurtarılan Dağlık Karabağ 2023 yılında 1 günlük operasyon sonucu tamamen yeniden Azerbaycan yönetimine geçmişti. Türkiye'nin savaşın başından sonuna kadar destek verdiği Azerbaycan bu konuda önemli bir avantaj elde etmişti.

Geçmişten gelen dostluk ve kardeşlik bağı halen devam eden Türkiye ve Azerbaycan arasında özel bir an daha yaşandı. Karabağ Savaşında şehit olan bazı askerlerin aileleri Ankara'da Milli Savunma Bakanlığında misafir etti.

"AZERBAYCAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Azerbaycanlı ailelerle tanıştıktan sonra onlara yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Bakan Güler "Biliyoruz ki Azerbaycan'ın gücü bizim gücümüz, Türkiye'nin gücü Azerbaycan'ın gücüdür. Türkiye olarak her zaman can Azerbaycan'ın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" diyerek ülkeler arası bağın devam edeceğini vurguladı.

Savaşta şehit olan askerleri de anan Bakan Güler "Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin cesaret ve yüksek özverisi asla unutulmayacak, daima minnet ve şükranla hatırlanacaktır". Milli Savunma Bakanı Güler sözlerini "Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği" diyerek noktaladı.

Program aileler ve Bakan Güler'in Azerbaycan bayrakları ile poz vermesiyle son buldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı