Kara Harp Okulu öğrencileri Anıtkabir'i ziyaret etti

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencileri Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 125. yıl dönümü olmasından dolayı Anıtkabir'e gitti. Atatürk'ün kabine çelenk bırakan öğrencilerden mesleklerine bağlılık vurgusu geldi.

Kara Harp Okulu öğrencileri Anıtkabir'i ziyaret etti

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün asker hayatı ile ilgili bugün önemli bir olayın yıl dönümü kutlanıyor. Ulu Önder Atatürk'ün 125. yıl önce bugün Kara Harp Okulu'na girmesinin 125. yıl önce yaşanmasından dolayı Ankara'da da önemli bir etkinlik düzenlendi.

Kara Harp Okulu öğrencileri Anıtkabir'i ziyaret etti

ASKERİ ÖĞRENCİLERDEN ATATÜRK'E ZİYARET

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'nda eğitim öğrenciler söz konusu günden dolayı heyet halinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara Anıtkabir'deki kabrini ziyaret etti. Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı'nın başkanlığını yaptığı heyet Anıtkabir''de saygı duyuruşunda bulunduktan sonra çelenk bıraktı. Yapılan ziyaretin akabinde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Tümgeneral Yaralı mesleklerine bağlılıklarından bahsetti.

Kara Harp Okulu öğrencileri Anıtkabir'i ziyaret etti - Resim : 2

Tümgeneral Yaralı yazdığı notta “Ülkesine ve milletine gönülden bağlı, askerlik mesleğini bir yaşam tarzı olarak benimsemiş Harbiyeliler; yüce milletimize bugünün ve geleceğin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet etme yarışına başlamak için büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlerine devam etmektedirler” ifadelerini kullandı.

MESLEĞE KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM VURGUSU

Tümgeneral Gültekin Yaralı komutanı olduğu Kara Harp Okulu'nun çizgisini bozmadan yoluna devam edeceği ile ilgili yazısının sonunda Mustafa Kemal Atatürk'e “Kara Harp Okulu mensupları olarak yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi, barış ve güvenliğin teminatı caydırıcı gücümüz ve üstün disiplin anlayışımız artarak devam ederken, asil milletimizin gururu olmaya devam edeceğiz. Siz ebedi uykunuzda huzur içinde yatınız” dedi.

Ülke genelinde Askeri kuruluşlar tarafından bu günün kutlama etkinliklerinin devam etmesi bekleniyor. Askerler kutlamalarda Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarını ifade ediyorlar.

SONRAKİ HABER