Kamu lojman satışı son dakika: Ankara'da devlet lojmanları satışa çıktı!

Ankara'da hazineye ait kamu konutlarının satışı için beklenen ilan yayımlandı. Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanla 5 kamu konutu satışa çıktı.

Kamu lojman satışı son dakika: Ankara'da devlet lojmanları satışa çıktı!

Hükümet tarafından açıklanan eylem planı ile atıl durumda olan ve kullanımı zorunlu bulunmayan kamu konutlarının satış yöntemiyle özelleştirileceği açıklanmıştı. Konut fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı Ankara'da ucuz ev sahibi olmak istiyorum diyen kişiler Milli Emlak'tan satılık kamu konutu ve memur lojmanları için yakın takibe başlamıştı.

MİLLİ EMLAK LOJMAN SATIŞI 2024: KAMU LOJMAN SATIŞI SON DAKİKA!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan satış duyurusu ile "Ankara İli, Çankaya İlçesinde bulunan ve yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazlar (kamu konutları); karşılarında belirtilen tarih ve saatinde; Hisar Emlak Müdürlüğünce: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası İzmir 1 Caddesi No:35 Kızılay/Çankaya/ANKARA adresinde ihale salonunda oluşturulacak Komisyonlar huzurunda, 2886 sayılı Kanunun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü ile sırasıyla ayrı ayrı ihale ile satışı yapılacaktır." denilerek 5 kamu konutunun satışa çıkartıldığı ilan edildi.

Kamu lojman satışı son dakika: Ankara'da devlet lojmanları satışa çıktı!

Satışa çıkan konutların fiyatları 3 milyon 760 bin TL ile 3 milyon 875 bin TL arasında değişirken kat mülkiyeti bulunan kamu konutları için ihale 1 Kasım 2024 günü saat 09:30 itibariyle başlayacak. İhaleye katılmak için gerekli işlemleri tamamlayan kişiler geçici teminat tutarını ödeyecekler. İhale hakkında detaylı bilgi ve gerekli ihale bilgileri Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'ndan edinebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER