Kamp alanı ve karavan parklarına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete’nin bugün sayısında kamp alanı ve karavan parklarına ilişkin yeni bir düzenleme yayımlandı. Yayımlanan karara göre mevcut düzenlemeye bazı ek ifadeler eklendi.

Kamp alanı ve karavan parklarına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan kamp alanı ve karavan parklarına ilişkin düzenlemeye göre mevcut kararın içeriğine, “Yerleşim düzenini gösteren krokisi bulunan” ifadesi eklendi.

Bu ifadeye göre tamamı mobil ev olan tesislerde yerleşim yerine ait bir krokinin olması da zorunlu olacak.

KROKİ ZORUNLULUĞU GELDİ

Buna göre, mobil evlerle ilgili tanımlamanın yapıldığı maddeye, "yerleşim düzenini gösteren krokisi bulunan" ifadesi eklendi. Düzenlemeyle, tamamı mobil evlerden oluşan tesislerde, turizm tesislerinin yerleşim düzenini gösteren bir kroki aranacak.

Sabit yapı içermeyen konaklama amaçlı mesire yeri ve konaklamalı orman parklarında yer alacak konaklama üniteleri, yalnızca taşınabilir çadır ya da karavan park alanı şeklinde düzenlenebilecek.

YER ALAMAYACAK

Mobil evlerde konaklama birimleri yaygın yerleşim düzeninde oluşturulacak ve her bir konaklama birimi en az 250 metrekare alan içinde yer alacak. Konaklama birimindeki lokanta, kafeterya, kahvaltı salonu gibi üniteler, konaklama birimlerinin toplam alanı içinde yer alamayacak.

HER ÜNİTE 2 KİŞİLİK OLACAK

Sabit yapısı olmayan kamp alanı ya da karavan parkı olarak kullanılacak tesisler hakkında da düzenleme yapıldı. Bu düzenlemenin detaylarına göre konaklama üniteleri, karavan park alanı, sadece taşınabilir çadır olarak düzenlenebilecek. Kampçı ünitesi başına hesaplanacak olan alan 80 metrekare olurken, her ünitenin 2 kişilik olması gerektiği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER