İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım Muharrem orucu iftarında Alevi vatandaşlarla buluştu

İslam aleminde manevi olarak önemli bir yere sahip olan Muharrem ayı kapsamında çeşitli organizasyonlar gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Alevi vatandaşlarda bu dönemde tuttukları Muharrem Orucunu açmak için bir araya geliyor.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım Muharrem orucu iftarında Alevi vatandaşlarla buluştu

Bu ayın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesi adına Türkiye'nin farklı yerlerinde olduğu gibi Ankara'da da iftar organizasyonları düzenleniyor. Alevi vatandaşların tuttukları oruçları açmaları için İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı ikramda bulundu.

İYİ PARTİ HEYETİ'NDEN KARDEŞLİK VURGUSU

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım ve beraberindeki isimler Tutulan orucun 6. gününde Hüseyin Gazi Dergahına gitti. Alevi vatandaşlar ile sohbetler eden İYİ Partili isimler kardeşlik ve hoşgörü vurgusu yaptı.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım Muharrem orucu iftarında Alevi vatandaşlarla buluştu

Başkan Yener Yıldırım gerçekleştirdikleri program ile ilgili duygu ve düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Yıldırım paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Muharrem orucunun 6. gününde Hüseyin Gazi Dergahında İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı olarak lokmamızı verdik. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, canlarımızın samimiyetini yüreğimizde hissettik. Misafirperverliklerinden ötürü Hüseyin Öz Dedemiz ve Hüseyin Gazi Kültür Vakfı Başkanı Sayın Timurtaş Özmen’e şükranlarımızı sunuyoruz"

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım Muharrem orucu iftarında Alevi vatandaşlarla buluştu - Resim : 2

KERBELA'DAKİ ŞEHİTLER ANILIYOR

Muharrem ayı 12 gün olarak tutuluyor. Bu orucun tutulma nedeni olarak ise Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki isimlerin Kerbela'da şehit edilmeleri gösteriliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER