İklim değişikliğine dikkati çekmek için Atakule'nin ışıkları 1 saatliğine kapatıldı!

Dün akşam saatlerinde Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde Atakule'nin ışıklarının 1 saatliğine kapatıldığı ifade edildi.

İklim değişikliğine dikkati çekmek için Atakule'nin ışıkları 1 saatliğine kapatıldı!

Dünyanın son yıllarda en büyük yaşadığı ve geleceğin tehlikeye girdiği iklim krizlerine dikkat çekmek amacı ile düzenlenen kampanyalar devam ediyor. Bu çerçevede dünya çapında bazı bölgelerin önemli görülen yerlerinde iklim değişikliğine karşı tepkiler gösterilmeye devam ediyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) küresel iklim değişikliği başta olmak üzere çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla düzenlediği "Dünya Saati" kampanyasına, Çankaya ilçesindeki Atakule de destek verdi.

ATAKULE'NİN IŞIKLARI 1 SAATLİĞİNE KAPATILDI!

Konu hakkında yapılan çalışmalar sonucunda Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından bu kapsamda kentin simge yapılarından Atakule'nin ışıkları saat 20.30-21.30 saatlerinde kapatıldı ve kuleye "Dünya Saati" ile "Let's Save The Earth" mesajları yansıtıldı.

Ankara Atakule'de iklim değişikliğine dikkat çekilmesi amacı ile bir saat kadar mesajlar yansıtılmaya devam etti. Dünyanın en büyük çevre kampanyaları arasında yer alan Dünya Saati hareketi bu yıl, artan doğa kayıpları ve derinleşen iklim krizine dikkati çekmeyi amaçlıyor. Böylelikle gelecek nesillerin, dünyanın girebileceği tehlikelere karşı şu an yediden yetmişe tüm vatandaşların da bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

SONRAKİ HABER