İkinci Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Ankara'da sona erdi

Türkiye'nin vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesi ve sonrasında elde edilen zaferin önemini canlı tutmak adına farklı konularda etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Samsun'da başlayan, yerli ve yabancı sporcuların katıldığı bisiklet turunda kazanan belli oldu.

İkinci Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Ankara'da sona erdi

Cumhuriyet tarihinde özel bir yeri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı gününde, kuruluş mücadelesinin başlatıldığı yer olan Samsun'dan bir bisiklet turu yarışmasına start verilmişti. Bu yıl 2. defa düzenlenen ve adı Kurtuluş Yolu olan yarışma Ankara'da son buldu. Yüzlerde kilometre boyunca çevrilen pedallar Başkent Ankara'da durdu.

BİRİNCİ SIRA BELÇİKALI SPRORCUNUN OLDU

8 ülkeden toplamda 115 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu yarışmasının kazanı ise Belçika'dan çıktı. Rutger Wouters toplamda 600 kilometre boyunca süren yarışmada birinciliği göğüsledi.

İkinci Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Ankara'da sona erdi

Ankara'da, yarışmanın son etabının gerçekleşecek olması nedeniyle emniyet birimleri gerekli önlemi almıştı. Kapatılan yollar ile ilgili Ankara halkına uyarılarda bulunulmuştu. Sporcular kendileri için alınan önlemler ışığında Başkent Ankara'ya girdi ve birinci meclisin önünde yarışmalarını sonlandırdı.

ZİRVENİN İLK 3 SIRASINDA YABANCI SPORCULAR YER ALDI

Wouters'in birinci olduğu yarışmanın ikinci sırasında Vinzent Dorn, üçüncü sırasında ise Jarno Bellens yer aldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve beraberindeki isimler yarışmada dereceye giren isimlere ödüllerini teslim etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER