İçişleri Bakanı Yerlikaya POMEM Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu

30'uncu Dönem POMEM Mezuniyet Töreni, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Akademisi Başkanlığı'nda düzenlendi. Düzenlenen törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da katıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya POMEM Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gölbaşı'ndaki Polis Akademisi Başkanlığı'nda düzenlenen 30'uncu Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Mezuniyet Töreni'ne katıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, öğrencileri tebrik etti.

Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dönem birincisi Batuhan Bektaş, yaş kütüğüne plaket çaktı. Bakan Yerlikaya, törendeki konuşmasında 23 Polis Meslek Eğitim Merkezinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 bin 389 öğrencinin mezuniyet sevincini hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

"HANGİ RENK BÜLTENLE ARANIRSA ARANSIN, SUÇLULARI TAKİBİMİZ YALNIZCA YURT İÇİNDE DEĞİL, YURT DIŞINDA DA DEVAM EDECEK VE ASLA BİTMEYECEK"

Polis adaylarına seslenen Yerlikaya, "Sizler 85 milyonun dilindeki duasınız. Sizler, devletimizin yasal gücünü temsil ediyorsunuz.

İçişleri Bakanı Yerlikaya POMEM Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu

Her biriniz toplumsal yaşamın dirlik, düzen ve güven içinde işlemesi için çalışacaksınız. Daima milletimizin emrinde, onun hizmetinde olacaksınız. Bu kutsal görevinizi ifa ederken, rehberiniz hukuk, referansınız insan hakları olacaktır. Her zaman vicdanınıza kulak vereceksiniz." diye konuştu. "Hangi renk bültenle aranırsa aransın, suçluları takibimiz yalnızca yurt içinde değil, yurt dışında da devam edecek ve asla bitmeyecek. Hangi ine girerseniz girin, biliniz ki sizleri tek tek yakalayacağız." diyen Bakan Yerlikaya, Türk Polis Teşkilatını "Şehitler ocağı", "Kahramanlar yurdu" olarak niteledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER