Hurdacılar Sitesi'ndeki yangına ilişkin ABB vatandaşları uyardı!

Bugün İvedik Organize Sanayi Bölgesi Hurdacılar Sitesi'nde başlayan yangına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşlar için uyarı geldi.

Hurdacılar Sitesi'ndeki yangına ilişkin ABB vatandaşları uyardı!

Akşam saatlerine doğru bugün Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın çıktı. Yangının OSB’nin Hurdacılar Sitesi kısmında bulunan atıkların kontrolsüz şekilde yakılmasıyla başladığı öğrenildi. Atıkların olduğu alanda bulunan tır lastiklerinin alev almasıyla yangın kısa sürede büyüdü.

Edinilen bilgilere göre de yanıcı maddelerin fazlaca olduğu alanda hızla yayılan yangın üç fabrikaya sıçradı. Ankara’nın tüm ilçelerinden olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Bununla birlikte alevlere helikopterlerle havadan da müdahale ediliyor. Öte yandan, tüm itfaiye personelinin izinlerinin iptal edilerek göreve çağrıldığı öğrenildi. Yangının neden çıktığı bilinmezken, pek çok ilçeden de yangının boyutu görülmeye başlandı.

Hurdacılar Sitesi'ndeki yangına ilişkin ABB vatandaşları uyardı!

ABB'DEN VATANDAŞLARA UYARI GELDİ!

Yangının hala devam etmesinin ardından konuya ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda kişilerin evlerin pencerelerini kapatması ve mümkünse bölgeden uzaklaşmalarının gerektiği belirtildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ABB,"Yenimahalle ilçemizdeki Hurdacılar Sitesi’nde, atıl durumdaki lastiklerin bulunduğu alanda çıkan ve bölgedeki iş yerlerine sirayet eden yangını söndürme çalışmaları İtfaiye ekiplerimiz tarafından yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

Kimyasal içerikli dumandan dolayı yaşanan hava kirliliğine karşı vatandaşlarımızın evlerinin camlarını kapatmasını ve mümkünse yangın bölgesinden uzaklaşmalarını rica ediyoruz.

Geçmiş olsun Ankara." dedi.

Yapılan bu açıklamalara göre kimyasal içerikli dumandan kimsenin etkilenmemesi adına gerekli olan tüm önlemlerin alınması gerektiği belirtilerek, yangın için söndürme çalışmalarının da devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

SONRAKİ HABER