Her Nefes Bir Gelecek projesi ile gençler teröre karşı bilinçlendi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gençlerin terör örgütlerinin potansiyel hedefi olmalarını engellemek için 'Her Nefes Bir Gelecek' projesi gerçekleştirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğince gençlerin terör örgütlerinin potansiyel hedefi olmalarını engellemek amacıyla 'Her Nefes Bir Gelecek' isimli proje gerçekleştirildi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Antrares AVM'deki Paribucineverse salonlarında Altındağ ve Mamak ilçelerinde bulunan çeşitli liselerde öğrenim gören 2 bin 300 öğrenci ve onlara refakat eden öğretmenlere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği ekipleri tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Daha sonra ise öğrenciler 'Nefes Yer Eksi İki' filmini seyrettiler.

Filmin ardından öğrenciler ve Altındağ Anadolu İmam hatip Lisesi'nde görev yapan öğretmen Ahmet Yalçınkaya etkinliği Haber Ankara mikrofonuna değerlendirdi.

Günümüzde çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlere farkındalığının artması açısından etkinlğinin oldukça önemli olduğunu aktaran Öğretmen Ahmet Yalçınkaya, Özellikle günümüzde çocukların farkındalığının artması adına milli ve manevi değerlerinin adına Çok faydalı ve yararlı bir proje. Öğrencilerimiz akran yaşları itibari ile daha çok çevreyle öğreniyorlar . Burada çocuklara, gençlere, öğrencilere olumlu çevre oluşturmak farklı kanallarla beslemek bu şekilde kötü alışkanlıklara, kötü çevrelere bulaşması önlenmiş oluyor" dedi.

"HER YERDE EĞİTİMİN DEVAM ETTİĞİNİ GÖRMÜŞ OLUYORLAR"

Etkinliğin ardından öğrencilerden çok güzel tepkiler aldıklarını ve eğitimin yalnızca olmadığını belirten Yalçınkaya, şunları söyledi:

"Çok olumlu tepkiler aldık, çok beğendiler. Filmi çok beğenmişler, kesinlikle bu tür faaliyetlerini artırılmasını istiyorlar, talep ediyorlar. Çocuklar için büyük bir deneyim . Eğitimin sadece dört duvar arasında olmadığını bu tür deneyimlerin olmuş olduğunu, olabileceğini sadece sınıf ortamında okul ortamında değil her yerde eğitimin devam ettiğini görmüş oluyorlar."

Her Nefes Bir Gelecek projesi ile gençler teröre karşı bilinçlendi

"YAPILAN SUNUM VE BİLGİLENDİRME BİLİNÇLENMEMİZ KONUSUNDA KATKI SAĞLADI"

Etkinliğe katılım gösteren öğrencilerden Dilara, filmi çok ve etkinliği çok beğendiğini ifade ederek, "Nefes yer eksi iki filmine geldim. Çok güzel bir filmdi gerçekten, terörle mücadeleden bahsediyorlardı. Ankara Emniyet Müdürlüğüne böyle bir etkinliğe benim okulumu davet ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Yapılan sunum ve bilgilendirme terör örgütlerine karşı bilinçlenmemiz konusunda bize oldukça katkı sağladı" diye konuştu.

Her Nefes Bir Gelecek projesi ile gençler teröre karşı bilinçlendi - Resim : 2

Bir başka öğrenci ise Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, "Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele Şube Müdürlüğünün yaptığı bu etkinliği çok beğendim. Sunum çok güzel oldu terör örgütlerinden korunmak adına çok iyi bir bilgilendirme olduğunu düşünüyorum" dedi.

Her Nefes Bir Gelecek projesi ile gençler teröre karşı bilinçlendi - Resim : 3

Etkinlik film gösteriminin ardından öğrencilere sunulan ikramlarla son buldu.

Tahsin KEMER / Gurbetelli YALÇIN - Haberankara.com Özel Haber (Aktif kaynak linki verilmeden kesinlikle kullanılamaz)