Hava sıcaklıkları yükseldi kuralık endişesi başladı! Barajlar alarm veriyor

Türkiye'de hava sıcaklıkları pik noktalara çıkması ve Ankara'da da 45 dereceye dayanması ile birlikte güncel baraj doluluk oranları merak edildi. Ankara barajlarındaki güncel doluluk oranları ASKİ tarafından açıklanırken kuraklık endişesi de devam ediyor.

Hava sıcaklıkları yükseldi kuralık endişesi başladı! Barajlar alarm veriyor

ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara'nın güncel baraj doluluk oranlarını duyurdu! - Ülkemizde Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 81 il için hava durumu raporu yayımlanıyor. MGM tarafından yayımlanan hava durumu raporu ile birlikte yurt genelinde sıcaklıkların en yüksek seviyeye ulaştığı ve 14 Ağustos itibariyle hafta boyunca sıcaklık artışının da devam edeceği açıklandı.

Ankaralılar bu adreste toplanıyor!TIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM TAKİP ET

BaşkentAnkara'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrederken yaşanan sıcaklık artışı da kuraklık endişesini beraberinde getirdi. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle barajların doluluk oranlarını merak konusu olurken Ankaralılar da ''Ankara barajlarında doluluk oranı nedir?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

15 AĞUSTOS 2023 ANKARA BARAJLARI DOLULUK ORANLARI

Barajların doluluk oranları vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Ankara barajlarını doluluk oranlarına ait verilerAnkara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından paylaşılmaya devam ediyor. Ankara’daki barajlarının aktif ve toplam doluluk oranı da ASKİ'nin resmi sitesinde güncellenerek paylaşılıyor. Artan hava sıcaklıklarının ardından barajlardaki güncel durum da ASKi tarafından şu tablo ile gösterildi;

ekran-goruntusu-2023-08-15-144453.png

  • Ankara güncel aktif kullanılabilir baraj doluluk oranı: Yüzde 35,30
  • Ankara barajları toplam doluluk oranı: Yüzde 43,01
  • Barajların Toplam Hacmi (m3): 1.585.393.000 olarak kaydedildi.

Öte yandan Ankara'da aktif ve toplam baraj doluluk oranlarının haftadan haftaya düşmesi dikkati çekti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER