Hava sıcaklıkları Ankara'nın barajlarını etkiledi mi sorusu cevaplandı!

Başkentin yağmurlu günleri geride bırakıp sıcak havalara yeniden giriş yapan Ankara'da akıllara yeniden su sıkıntısı olup olmayacağı sorusu geldi. Bu soruyu bizzat Ankara Büyükşehir Belediyesi cevapladı.

Mayıs ayını ülke gündemine oturan yağmurlar ile geçiren Ankara'da Haziran ayı çok daha farklı bir şekilde başladı. 30 derece üstü sıcaklıklara merhaba diyen Ankara halkının sıcaklıklara karşı yeterli sularının olup olmadığı sorusunu cevaplayan ABB kaynakların idareli kullanılması gerektiğini vurguladı.

"TASARRUFA DİKKAT EDELİM"

Konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada barajların şu anda güncel doluluk oranının yüzde 47,78 olduğunu duyurdu. ABB "Su kaynaklarımızı verimli kullanmanın tam zamanı. Günlük kişi başı 237 litre su tüketiyoruz. Yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmaması için hep birlikte tasarrufa dikkat edelim" denildi.

Hava sıcaklıkları Ankara'nın barajlarını etkiledi mi sorusu cevaplandı!

1 YIL ÖNCESİNE GÖRE BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI KIYASLANDI

Ankara'daki barajların güncel olarak ne kadar dolum oranına sahip olduğu bilgisine ASKİ internet sitesi üzerinden erişilebiliyor. Bu kapsamda Ankara'nın barajların aktif doluluk oranları geçen senenin biraz üstünde yer aldı.

Hava sıcaklıkları Ankara'nın barajlarını etkiledi mi sorusu cevaplandı! - Resim : 2

2023 yılının 4 Haziran'ında yüzde 37,83 olan Ankara'nın baraj doluluk oranları bu yılın aynı gününde yüzde 40,51 olarak paylaşıldı. Günlük olarak paylaşılan veriler ışığında şehrin mevcut su miktarında yaşanan değişim takip edilebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER