Hafta sonu keyfi yapmak isteyen Ankaralıların adresi belli oldu! Doğanın gizli cenneti el değmemiş güzellik

Ülkemizde keşfedilmesi gereken binlerce doğal güzellik bulunuyor. Özellikle hafta sonu bir değişiklik yapmak, kent havasından uzaklaşmak isteyen Ankaralılar, ziyaret edebilecekleri doğa ile iç içe adresleri araştırırken doğa harikasını derledik.

Hafta sonu keyfi yapmak isteyen Ankaralıların adresi belli oldu! Doğanın gizli cenneti el değmemiş güzellik

Türkiye'de bin bir güzellikte çeşitli doğal alan yer alıyor. Söz konusu alanlar binlerce canlı türünü içinde barındırırken bu güzelliklerden bazıları da keşfedilmeyi bekliyor. Özellikle şehrin kasveti ve gürültüsünden bunalanlar özellikle hafta sonlarını farklı yerlerde geçirmek istiyor. Doğa ile iç içe alanlar hem keşfedilmek hem de sakin bir gün geçirilerek stresten arınmak isteniyor. Başkent Ankara'da yaşayan ve boş vakitlerini yeni yerler keşfetmeye ayıracak olan vatandaşlar için Haberankara.com olarak en güzel adresleri derliyoruz.

Başkent Ankara, sınırları içerisinde pek çok doğal gölü barındırırken artık Ankara sınırları dışına çıkmak isteyenleri de binlerce doğal alan bekliyor. Ankara'ya 4 saat uzaklıkta bulunan Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki Sülüklügöl, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ederken bu alanla ilgili merak edilenleri derledik.

SÜLÜKLÜGÖL'E GİDEN BÜYÜLENİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı 9'ncu Bölge Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre derlediğimiz Bolu'nun el değmemiş hazinesi Sülüklügöl, Mudurnu ilçesi Yürse mevkiinde konumlanıyor. Sülüklügöl Toplu Koruma Alanının rakımı bin 50 metreyken Bolu'ya 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Mudurnu ilçesinde konumlanan Sülüklügöl Tabiat Parkı'nın farklı illerden binlerce ziyaretçisi bulunurken özellikle hafta sonu kaçamağı yapmak isteyen Ankaralıların uğrak noktası olmaya aday olabilecek alanda sulak saha ve orman ekosistemleri görenleri büyülüyor.

ekran-goruntusu-2023-09-08-171241.png

Söz konusu alanda yaşayan bitki ve hayvan türü çeşitliliği dikkati çekerken tektonik hareketler sonucunda toprağın çökmesi sonrasında çam ve meşe ağaçlarının üst kısımları dikili şekilde çürümeden su yüzeyinde kaldığı biliniyor. Doğal oluşumdaki ağaçlar suların azalmasıyla birlikte gölün içinde adeta kartpostallık bir manzara oluşturuyor. Uludağ göknarı, sarıçam, karaçam, kayın, gürgen ve diğer türlerden oluşan doğal ormanlar tahrip olmadan varlıklarını devam ettirirken endemik bitki türlerini de içinde barındırıyor.

ekran-goruntusu-2023-09-08-171246.png

DOĞASEVERLERİN UĞRAK NOKTASI

Sülüklügöl Tabiat Parkı, orman ve göl peyzajları ile ziyaretçiler için eşsiz manzara ve rekreasyonel olanaklar sunuyor. Sülüklügöl Tabiat Parkı doğa yürüyüşü, bisiklet, olta balıkçılığı, piknik, çadırlı kampçılık, spor gibi aktivite severler için eşsiz imkanlar sunarken bu alana özellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde ziyaretçi akını oluyor.

ekran-goruntusu-2023-09-08-171253.png

Sülüklügöl Tabiat Parkı'nın sınırları içindeki teknik ve sosyal altyapı tesisleri olarak toprak yollar, patika yollar, tuvalet, konteyner, su deposu, çeşme, piknik masaları, çöp kutuları ve güneş enerjisi panelleri bulunuyor. Doğada yürümeyi sevenler için ise Sülüklügöl Tabiat Parkı yaklaşık 1,3 kilometre patika yolu ile ziyaretçilerini bekliyor.

ekran-goruntusu-2023-09-08-171209.png

Ankara'ya merkezden bakıldığında 270 kilometre uzaklıktaki Sülüklügöl Tabiat Parkı'na Ankara - Beypazarı - Nallıhan - Mudurnu üzerinden ulaşım sağlanabiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER