Hafta sonu Ankaralıların akın edeceği adres belli oldu! Açılışı yapıldı kimse bilmiyor

Ankara'nın turizmine katkı sağlamak için pek çok projeye imza atılıyor. Birbirinden yeni projelere imza atılan Başkent Ankara'da özellikle hafta sonu ailelerin akın edeceği adreste açılış yapıldı. Pek çok Ankaralının bilmedi o adresi derledik.

Hafta sonu Ankaralıların akın edeceği adres belli oldu! Açılışı yapıldı kimse bilmiyor

Hafta sonu Ankaralıların akın edeceği adres belli oldu! Açılışı yapıldı kimse bilmiyor - Başkent Ankara'da pek çok gezi noktası bulunuyor. Yakınları ile boş vakitlerini en verimli şekilde değerlendirmek isteyenler ise şehrin sosyal imkanlarını araştırıyor. Öğrenci ve memur şehri olarak adlandırılan Başkent Ankara'da sosyal imkanların yetersiz olmasından şikayet edilirken aslında bilinmeyen pek çok gezi rotası bulunuyor. Haber Ankara olarak yeni açılış yapılan bir noktayı okurlarımız için derledik.

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan ve Adnan Menderes’in ilk Hidroelektrik Santral (HES) Barajı olan Sarıyar Barajı’nın yapım çalışmalarını izlediği alana seyir terası inşa edildi. İnşa edilen bu seyir terasının açılışı da geçtiğimiz günlerde yapıldı.

ekran-goruntusu-2023-07-23-101854.png

Ankaralılara görsel bir şölen sunan alanı bilmeyen pek çok Ankaralı bulunurken Ankara'nın Cam Terası olarak adlandırılan bu turistik mekanı sizde hemen ziyaret etmelisiniz.

Ankaralılar bu adreste!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

NALLIHAN'DA CAM SEYİR TERASI KEYFİ

Başkent Ankara’nın Nallıhan ilçesi Sarıyar Mahalesi’nde bulunan Türkiye’nin ilk HES barajı olma özelliğine sahip Hasan Polatkan Barajı’nda yer alan Menderes Köşkü, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş’ın girişimleri ile yeniden hayata kazandırıldı. Dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in Sarıyar Baraj inşasını takip ettiği, halk arasında Menderes Köşkü olarak bilinen seyir terasının ve çevresinin düzenlenerek bölge turizmine kazandırılması sağlandı.

ekran-goruntusu-2023-07-23-102012.png

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, merhum Adnan Menderes’in hatıralarını yaşattıklarının altını çizerek ''İlçe turizmine hizmet etmek amacıyla Sarıyar Hasan Polatkan Barajı kenarında yapımını tamamladığımız bu özel seyir terası ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunacak. Adnan Menderes Seyir Terasımız Nallıhan’ımıza hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-07-23-101849.png

Ankaralılara seyir zevki yaşatacak olan Adnan Menderes Seyir Terası'na sizlerde ziyarette bulunabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER