Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Mehmet Cahit Güran kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Resmi Gazetede yayınlanan rektör atamalarındaki yeni isimden biri oldu. Hacettepe Üniversitesine Rektör olarak atanan Mehmet Cahit Güran'ın kimliği merak edildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Mehmet Cahit Güran kimdir?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete'de üniversite rektörlüklerine yeni atamalar yapıldı. 26 Temmuz tarihi ile Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre 6 üniversiteye rektör ataması yapılırken Hacettepe üniversitesinde Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'ın göreve başlayacağı bildirildi. Bu çerçevede Hacettepe Üniversitesine Rektör olarak atanan Mehmet Cahit Güran'ın kimliği merak edildi.

Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Resmi Gazetede yayınlanan rektör atamalarındaki altı isim arasında yer alırken kimliği ve kariyeri araştırılıyor.

PROF. DR. MEHMET CAHİT GÜRAN KİMDİR?

1969 yılında Ankara doğumlu olan Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünde tamamlarken 2006 yılında doçentlik unvanını, 2011 yılında ise profesörlük unvanını almaya hak kazandı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Mehmet Cahit Güran kimdir?

1998 yılında Gazi Üniversitesinde araştırma görevlisi, 1997 – 2013 yılları arasında ise Hacettepe Üniversitesinde akademik ve idari görevler alan Prof. Dr. Güran, 2014 yılından itibaren Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyesi görevini sürdürdü.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Mehmet Cahit Güran kimdir? - Resim : 2

Prof. Dr. Güran, son olarak Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyesi görevini sürdürürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Hacettepe Üniversitesine rektör olarak atandı.

SONRAKİ HABER