Güvenpark kapalı mı, neden tadilata girdi, ne yapılıyor, açılış tarihi belli mi

Ankara'nın en işlek ve popüler yerlerinden olan Kızılay'da yer alan Güvenpark şehirde Cumhuriyet döneminin ilk parkı olarak biliniyor. 94 yıllık park bir asra doğru giderken yenilenmeye devam ediyor.

Güvenpark kapalı mı, neden tadilata girdi, ne yapılıyor, açılış tarihi belli mi

Ankara denilince akla ilk gelen yerlerden olan Güvenpark nesilden nesile Başkentlilerin uğrak yeri olmuş, bir çok etkinliğe ev sahipliği yapmıştı. 1930 yılında inşa edilen ve günümüzde Ankara Büyükşehir Belediyesi işletmesinde bulunan bu park Kızılay meydanında yer almasının da etkisiyle yılın her döneminde binlerce insanı misafir etmiştir.

GÜVENPARK'IN AÇILACAĞI GÜN BEKLENİYOR

Şehrin sembol noktalarından olan Güvenpark son bir kaç aydır kapalı bir şekilde duruyor. Parkta vakit geçiren Ankaralılar ise devam eden çalışmalardan dolayı alanın ne zaman yeniden açılacağını ve neler yapıldığını merak ediyor.

Güvenpark kapalı mı, neden tadilata girdi, ne yapılıyor, açılış tarihi belli mi

Konu ile ilgili ABB yetkilileri devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Alınan bilgilere göre tarihi dokusuna sadık kalınarak bir yenileme sürecinden geçildiği ifade edildi.

ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN DÜZENLENİYOR

Güven Anıtındaki restorasyon çalışmalarının bittiği ve alanda yenileme çalışmalarının sürdüğü ifade edilirken çalışmaların ne zaman tamamlanacağına dair bir ifade yer almadı. 2016 yılında parkta gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili bir anıtın da yapılacağı parkın yeniden hizmete açılışı dört gözle bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER