Gölbaşı'nda yetişen Sevgi Çiçeği görenleri büyülüyor!

Dünyada sadece Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yetişen Sevgi Çiçeği, söylenene göre bir aşk hikayesini anlatıyor.

Gölbaşı'nda yetişen Sevgi Çiçeği görenleri büyülüyor!

Başkent Ankara, birçok eşsiz güzelliği bünyesinde barındırıyor. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Sevgi Çiçeği, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Dünyada sadece Ankara Gölbaşı’nda yetişen Sevgi Çiçeği, halk arasında Kırmızı Peygamber Çiçeği, Yanar döner ve Gelin Düğmesi adlarıyla da anılıyor. Güneş ışığından dolayı farklı renkleri yansıtması sebebiyle "Yanardöner Çiçeği" olarak da anılan Sevgi Çiçeği, Nisan, Mayıs ve Temmuz aylarında kırmızı ve pembe tonları ile beyaz renkte çiçek açıyor ve güzelliği ile dikkat çekiyor. Bu özel bitki, dünyada yalnızca Gölbaşı ilçesinde bulunuyor. Mor, kırmızı ve pembe renklerde açan Sevgi Çiçeği'nin bir aşk hikayesini anlattığı söylenir.

Söylenene göre Sevgi Çiçeği, birbirini çok seven ama kavuşamayan iki gencin durumuna içlenir ve her ilkbaharda açarak değişik renkteki çiçekleriyle bu aşkı anlatır. Sevgi Çiçeği, Gölbaşı’nın batı kıyılarında sadece 1 kilometrekarelik alan içinde yetişir. Bazı eşsiz özelliklere sahip olan bu çiçek, IUCN ve Bern Sözleşmesi’ne göre “Kesin Korunan Bitki Türü” listesinde yer alır.

Gölbaşı'nda yetişen Sevgi Çiçeği görenleri büyülüyor!

SEVGİ ÇİÇEĞİ'NİN YAPISI

Sevgi Çiçeği’nin çiçeklenme dönemi, nisan ayının son haftasından başlayıp, temmuz ayının ilk haftasına kadar sürer. Çiçeğin kökü 4 ile 21 santimetre uzunluğundadır. Bitki, ince uzun yan dallara sahip olup bitkinin gövdesi 4 ile 50 santimetre boyundadır. Sevgi Çiçeği, gençken parlak kırmızı çiçeklere sahipken olgunlukta çiçekler solarak açık pembeye döner.

Gölbaşı'nda yetişen Sevgi Çiçeği görenleri büyülüyor! - Resim : 2

Sevgi Çiçeği’nin korunması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü öncülüğünde koruma çalışmaları sürüyor. Sevgi çiçeğini görenler ise çiçeğin eşsiz bir güzellikte olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER