Gidenler geri döndü, AŞTİ yine doldu taştı

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde sona gelindi. Uzun bir zaman dilimi boyunca tatil yapma fırsatı bulan vatandaşlar yeniden Ankara'ya dönmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapmasının ardından Ankara'dan diğer şehirlere doğru büyük bir gidiş trafiği başlamıştı. Binlerce vatandaş bu 9 günlük süreyi memleketlerine ya da tatil yerlerine giderek değerlendirdi.

TATİL BİTTİ YOĞUNLUK YENİDEN BAŞLADI

Şahsi araçları ile yolculuk yapanlara ek olarak şehirler arası otobüslerde de büyük bir yığılma yaşandı. Tatilin başlangıç döneminde olduğu gibi bitiş sürecinde de AŞTİ'de insan kalabalığı yaşandı.

Vatandaşın yoğun talebi sonrasında ek seferler konulması ile sürecin sorunsuz geçirilmesi sağlanmaya çalışıldı. Şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlara ek olarak şoförlerde bu süreçte yıprandıklarını dile getirdi.

YOLLARDA DAHA SAKİN OLMA ÇAĞRISI YAPILDI

Bir şoför şehirler arası yolculukta şahsi araçların kendilerine anlayışla yaklaşılmasını istediğini ifade ederek "Ben 41 tane can taşıyorum, önce Allah'a sonra bize emanet. Özellikle araçların, uzun yol otobüslerine daha sağduyulu davranıp, ani fren yapma gibi hareketlerden kaçınmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı ile beraber okulların tatil edilme zaman diliminin de aynı zamana gelmesinden dolayı şehirdeki yoğunluğun bir anda eski seviyesine dönmesi beklenmiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER