Gece yarısı 00:00'da zam uygulandı! Ankaralılar artık çok daha fazla ödeyeceksiniz

Maliyet artışları yeni zam haberlerini beraberinde getirirken yapılan açıklamalar da yakından takip ediliyor. Zam haberleri ardı ardına gelirken geve yarısı itibariyle milyonların kullandığı bir kalemde daha fiyat değişikliğine gidildi.

Gece yarısı 00:00'da zam uygulandı! Ankaralılar artık çok daha fazla ödeyeceksiniz

Ülkemizde maliyet artışı ve döviz kurundaki yükselişe bağlı olarak zam haberleri gelmeye devam ediyor. Zam haberleri birbiri ardına gelirken 1 Temmuz gecesi itibariyle de yeni zam haberi duyuruldu. Söz konusu zammın hangi kalemde geldiği merak edilirken faturalar da yeni tarife üzerinden işlemeye başladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektriğe zam açıklamasında bulundu. EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, elektrik fiyatlarına zam yapıldı. Zammın geçerli olduğu tarih de açıklanırken faturaların 1 Temmuz Pazartesi günü gece 00.00 itibariyle zamlı tarifeler üzerinden işlemeye başladığı bildirildi.

ZAMLI ELEKTRİK TARİFESİ KULLANILMAYA BAŞLANDI

EPDK, geçtiğimiz günlerde elektriğe yüzde 38 zam geleceğini duyurmuştu. Elektrik zammının 1 Temmuz itibariyle geçerli olacağı ifade edilirken zamla birlikte 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 TL olarak belirlendi.

Gece yarısı 00:00'da zam uygulandı! Ankaralılar artık çok daha fazla ödeyeceksiniz

EPDK'dan yapılan açıklamada, enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında zam yapıldığı belirtildi. Tarifeler 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle geçerli olurken vatandaşlar gece yarısı zamlı tarifeleri kullanmaya başladı.

SONRAKİ HABER