Gazi Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı Şenliği gerçekleştirildi!

Gazi Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Nevruz Bayramı Şenliği” bu sene de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Gazi Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı Şenliği gerçekleştirildi!

Ankara Gazi Üniversitesi tarafından her sene olduğu gibi bu sene de 21 Mart'ta Nevruz Bayramı Şenliği düzenlendi. Gerçekleştirilen şenlik ateş yakma ve demir dövme gösterisi, boyalı yumurta tokuşturma, halk oyunları, şiir dinletisi, ağız kopuzu dinletisi, dans gösterisi ve konser gibi etkinlikler gerçekleştirilerek son buldu.

Gazi Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı Şenliği gerçekleştirildi!

GAZİ ÜNİVERSİTESİ NEVRUZ BAYDAMI ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ!

Bugün yapılan bu şenlikte ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğünün İstiklal Marşını ve eserlerini seslendirmesiyle başlayarak, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşması ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bayramlar toplumların kendi ortak inanç ve kültür çevrelerinden oluşturdukları, geçmişten aldıkları kültür mirasını belli kodlarla şekillendirerek bir nevi kültürler arası iletişim sağladıkları önemli kültür yansımalarıdır. Her bayram, toplumun kolektif şuur altında millî bir uyanış, duyuş, hissediş ve kültürler arası iletişimsel yeterlik sağlamada açık ve gizli görev üstlenmektedir” dedi.

Gazi Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı Şenliği gerçekleştirildi! - Resim : 2

TÜRK KÜLTÜRÜNÜN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞLARINDAN BİRİDİR!

Günün anlam ve öneminden bahseden Prof. Dr. Musa Yıldız, “Türk kültüründe de bu özellikleri taşıyan, MÖ I. bin yılda başladığını düşündüğümüz sözlü Türk kültürünün en önemli yapı taşlarından biri de Nevruz’dur. Bugün özellikle bağımsızlık sonrasında Türkistan coğrafyasında millî bayram olarak kutlanan nevruzun kültür tarihimiz açısından ve gelecek kuşaklara Türk kimliğinin, maddi ve manevi kültür değerlerinin anlatılmasında en önemli araçlardan biri olduğu aşikârdır” diye konuştu.

Gazi Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı Şenliği gerçekleştirildi! - Resim : 3

NEVRUZ BAYRAMI'NIN NASIL SUİSTİMAL EDİLDİĞİNE ŞAHİT OLDUK!

Bayramın asıl anlamı ve kutlanış şeklinden bahseden Yıldız konuşmasını, “Bayramların esas amacı, toplumun çeşitli kesimlerini bir araya getirip, birleştirme, kaynaştırma, paylaşma olmalıdır. Bayramların dili her zaman ortak ve birleştiricidir. Ayrıştırıcı, ötekileştirici, yıkıcı, kırıcı, terörize edici değildir. Bu vesileyle Türk toplumuna düşen en önemli görev hiç şüphesiz, Nevruz ve Nevruz Bayramı’nın en eski Türk Bayramlarından biri olduğu gerçeğinden hareketle, bu bayramı başta ailede, okullarda, toplumun her kesiminde yeni nesillere aktarmak olmalıdır. Nitekim bizler bu bayrama sahip çıkmadığımız yıllarda, bölücü, yıkıcı, hain çevrelerin Nevruz Bayramı’nı nasıl suiistimal ettiklerine hep beraber şahit olduk. Dolayısıyla bir bütün olarak bu mirasa sahip çıkıp, ortak Türk kültürünün inşasında ve gelecek kuşaklara aktarılmasında hepimize önemli görevler düştüğünü belirtmek istiyorum." şeklinde ifadeler ile sonlandırdı.

SONRAKİ HABER